torsdag 14 maj 2009

Det gick bra!

Det gick väldigt bra hos handläggaren (dk:sagsbehandler). Det visade sig vara en nästan gammal kollega, så det fanns att prata om. Barnen var väldigt exemplariska, mycket konstigt för dem att prata om, hur deras funktionshinder påverkar deras förmåga att ta sig ifrån A till B. Lilla Sonen tror, att färdtjänstkortet kommer i morgon, men väntetiden var säkert 5-6 veckor, men handläggaren skulle försöka skynda på, så de skulle kunna använda det inför sommarens läger. Vi får väl se, hur det blir. Man blir luttrad kring all kontakt med myndigheter.

Annars har det varit full aktivitet här i kväll. I morgon åker vi till Eskilstunaidrotshelg, ska bo på detta hotell, så det har packats både för sport och fest på kvällen. För i tiden packade vi alltid otroligt lång tid i förväg, det skrevs långa lister, som överfördes till Excelark i datorn etc. etc. Nu packar vi oftast kvällen före och har ingen lista. Det brukar gå bra ändå, har vi glömt något, så får vi handla, när vi kommer fram eller också får det vara.

Jag har hittat ett 100% ullgarn ifrån Almedahls, som heter Opus, på mitt lager. Det är caffelatte-färgat, och jag hade tänkt något liknande detta, som Helle har stickat. Jag tycker att de är snygga och blev så inspirerad. Jag ska leta upp mönstret och skriva ut det. Jag vet från tidigare, att där kommer att vara ganska mycket tid, där man bara tittar på barnen, så då är det bra med en stickning.

Ha' en trevlig helg.

17 kommentarer:

Tant Grön sa...

Här åker man och far, minsann! :-)En annan är glad för att man kom i väg till handelsträdgårn idag....Ha en trevlig helg!

Annela sa...

Vad skönt att det löste sig hos "sagsbehandlern" (nu lärde jag mig nåt nytt idag). Hoppas att det inte dröjer alltför länge innan det kommer.
Vilken lycka att hitta så mycket fint garn i sitt lager. Strumporna blir sköna att ha i vinter.

Agneta sa...

Välkomen till Eskilstuna måste jag säga. får du tid över varför inte gå på stickkafé hos Lena på Nystvindan på lördag.
Tyvärr hinner nog inte jag dit.

Jeannette Mariae sa...

Hvor er det dejligt at høre, at alt gik godt hos sagsbehandleren. Jeg har selv været i samme system for mange år siden og jeg tænker ikke tilbage på de med gode tanker.

Dit garn ser så fint ud. Glæder mig til at se dit færdit projekt.

God weekend fra engen ;-)

Karin Grøn sa...

Det var dejligt at I havde en god oplevelse hos sagsbehandleren. Det lyder til I får en dejlig weekend og det lyder til at være dejligt garn. Almedahl forbinder jeg nu først og fremmest med tekstiler fra min barndom hvor min mor havde duge, gardiner og forklæder i Almedahl. Jeg anede ikke de også lavede garn. God weekend og god strikkelyst.

Garntrollet sa...

Vad skönt att det gick bra i kontakten med myndigheterna. Ibland måste man få läsa om de som haft positiv kontakt med dem, även fast det verkar vara sällsynt nu för tiden.

Strumporna kommer att bli jättefina i det garnet.

Susilull sa...

Inte illa att hitta en sån gömma i sitt garnlager! Mysig färg, gillar caffe latte - både färgen och att dricka!

Det är verkligen mysigt (och viktigt) att få såna där små på-tu-man-hand-guld-stunder med sina barn!!

Ha en skön helg i Eskilstuna!

Ninni sa...

Tack så mycket. Det var en perfekt dag. Soligt och varmt och skönt.

Anonym sa...

Vad skönt att det gick bra hos handläggaren!
Så fina bilder du visar och visst mår man väl gott av lite växtlighet =)

Önskar dej en fin helg med sol och värme!

Assishantverk sa...

Hoppas Ni får en trevlig helg!
Assi

Bloggullet sa...

Skönt att det gick bra på arbetsträningen.
Jag känner igen det där med långa listor när man ska ut och resa, nu förtiden det bara en kort lista.
Så kul att bo på hotell, ha en trevlig resa.
Kramar

Helle : sa...

Jeg er så glad for mine strømper, jeg bruger den om aftenen til gamascher og lader dem falde ned som benvarmer.

Håber at I får en dejligt tur !!

Mange hilsner fra Danmark :-)

Pia sa...

Ja, tänk vad man kan hitta i sina gömmor. Ha en fin helg!

tant Maria sa...

Man får hälsa dig välkommen till Eskilstuna! Känner mig stolt över att ni ska bo på just det hotellet, jag gillar det jättemycket, och det var "systerhotell" till Statt som brann ner i vintras och som du kommer att se lämningar efter rakt över ån. Har träffat många i personalen, det är väldigt trevliga tjejer. Ha en bra helg!

Losarinas mor sa...

Håber der så kommer noget ud af det møde og ikke bare snak.
Ha en dejlig weekend :-)

nynne sa...

Det glæder mig for dig at du og din sagsbehandler kan sammen - håber det bedste

Carina sa...

Har jag sagt att jag tycker din nya bloggbild, i blogghuvudet, är jättefin? Ser ut som pioner men är inte helt säker. Jag är ingen stjärna på området. Men pioner i trädgården är en favorit.