onsdag 6 maj 2009

Hur ska man egentligen prioritera?

Det har suttit i mitt minne ett bra tag nu. Hur ska jag prioritera? Vad är viktigast?

1) Enligt Stora Kärleken ska jag tänka på mig själv, vilket jag gör mest hela dagarna, kommer dock aldrig till något vettigt resultat.
2) Enligt Försäkringskassan (FK) ska jag tänka på att arbetsträna flitigt och uppfylla deras krav om antal timmar och procent varje vecka och utöka i lagom takt utan bakslag. Om jag går hem tidigare för att jag är slut i dag, räknas det som bakslag?
3) Enligt personalavdelningen/min arbetsgivare ska jag mest tänka på att komma tillbaks till jobbet så fort som möjligt, för de tänker ersätta min ersättare med mig, och därför är det viktigt, att jag prioriterar mina primära arbetsuppgifter. Jag får mest bara huvudvärk, när jag har gjort det en stund och får gå hem innan FK tycker att jag ska!
4) Enligt Mindfulness så ska jag hinna med både meditation och andrum, planerade och spontana flera gånger om dagen, och mina ben spritter mest och vill ut i trädgården, och mina tankar håller sig absolut inte till andningen.
5) Och enligt min doktor så ska jag komma i håg att lyssna till mig själv hela dagarna, bara göra det som jag orkar, och i övrigt tycker han, att hastigheten för min återgång i lönearbete är absurd och tillika lagarna som styr FK's agerande........

Jag tror, att jag ska leta reda på ett nytt mönster, så jag har en mindre stickning att ta med på tåget till Danmark i morgon. Vi åker som sagt till Jylland, ska gå på brorsdotterns konfirmation på fredag och på söndag kväll är vi hemma igen här i Lilla Staden, och då ska jag fortsätta prioritera.........

16 kommentarer:

Strikkeheksen sa...

Rigtig god tur til Jylland, her er jo så dejligt :-)

Håber, du får styr på prioriteringerne!

Mommonii sa...

Se till att du prioriterar dig själv. är det i trädgården benen vill vara så låt dem vara i trädgården. Sen får man ju alltid kompromissa...men se till att målet i slutändan är att du hamnar där DU vill vara. Det är du som ska sitta med dig själv på ålderdomshemmet en vacker dag och då är du bortglömd av både arbetsgivare, FK och mindfulness-terapeuter, jag lovar! Däremot, om du har haft tid att vara god mot dig själv och dina närmaste så finns det ju en chans att de håller dig sällskap.....
Ha det riktigt gott i Danmark i helgen. Min utsikt finns kvar hela våren och sommaren också!

Carina sa...

Försäkringskassan har vi fått för våra synder. Tycker att dom bara innebär problem och maktlöshet.

Tänk på dig själv så att du mår bra. Min prioritering. Men jag går varje dag till mitt jobb utan att jag vill vara där så jag lever väl inte till 100% som jag skulle önska. Men jag är inte sjuk längre, inte sedan perioden 1986 till 1989. Så jag är glad för det.

Unknown sa...

Jag tycker du skall prioritera dig själv i första hand. Lyssna på din läkare och Försäkringskassan ska du inte bry dig så mycket om. Dom är som dom är. Prioritera det som känns bra för dig och som du orkar med.

Assi sa...

Tänk på dig själv så att du mår bra. Det är det viktigaste!!
Ha det bra i Danmark
Assi

Linda sa...

Jag har inget svar. Jag förstår till fullo din frustration och känner många gånger precis likadant. Hur gör man? Hur får man ihop livet? Lätt är det inte... En stor kram till dig!

Susilull sa...

Jag avundas inte din situation! Du har redan fått massor med goda råd. Man kan ju kanske inte fullt ut alltid bara göra det man har lust till och tycker är roligt! Men man får ju inte heller sträva emot sina egna känslor så mycket att man mår dåligt. Det är en jättesvår balansgång...
Att kunna prioritera sig själv men ändå inte hela tiden grubbla på sitt egna jag och allt där omkring. Bäst mår man ju oftast när man gör saker som får en att glömma bort sig själv för en stund (tycker jag).
Ha det så gott i Danmark! Kram!

Helle : sa...

Rigtig god tur til Danmark, og jeg håber du finder ud af hvad du vil sætte højest. Jeg håber at det bliver din egen mening, der bliver valgt.

Lavendel sa...

Tænk og prioriter dig selv først.
du er mindfull når du er i haven, det er din måde at koble af på og være helt i nuet. Dyrk det og meld dig syg igen hvis det bliver for meget med prøvningen!!! Enn god rejse hertil! Og de bedste tanker.

Bloggullet sa...

Jag förstår att det är jobbigt att prioritera. Dock är ju de flesta prioriteringarna inte dina egna, det är ju ditt jobbs och FKs.
Ta dina egna först för det verkar som det går för fort med arbetsträningen, du är kanske inte redo för så lång tid ännu.

Det verkar som om du vill ta det i ett lugnare tempo än jobbet och FK.

Ha det så skönt i Danmark, jag älskar danska.
Kramar

Garntrollet sa...

Självklart ska du lyssna på dig själv. Det är bara du som kan leva ditt liv. Att FK ligger på är inget att bry sig om de försöker med "skrämskott" pressa in folk i arbete. Funkar det inte brukar det inte bli mer med det (om man har en läkare på sin sida och det verkar du ha). Hoppas att det kommer att lösa sig.

Boel sa...

Här är en till som känner igen sig! Många som tycker om ens liv ofta utan att man har frågat efter det. Förutom när jag var gravid så har har det nog aldrig varit så många som haft åsikt om vad och hur jag ska göra, läkare, psykologer, myndigheter mfl. Att hålla koll på vad man själv vill då är inte alltid lätt. Jag hoppas att du hittar rätt och jag hoppas också att du får det skönt i Danmark!

Kram
Boel

Karin Berg sa...

Prioritera dig själv! jag tror att det är den viktigaste delen i en rehabilitering. jag hoppas att du hittar rätt sätt tillslut :-) Ha det trevligt i jylland.

Miss Midtjylland sa...

iiih.. kommer du til danmark? Hvor langt nordpå skal du?

LenaL sa...

Ha det så jättetrevligt i Danmark, och tänk inte en tanke på att prioretera något annat än att ha det riktigt kul!

Unknown sa...

God tur :-)
Jeg tror godt du ved, inderst inde, hvad du skal gøre...
Knus :-)