onsdag 27 maj 2009

Pelargoner!

Så här långt har det kommit på den tillfälliga fönsterbrädan i vardagsrummet. Den är tillfällig, för att vi inte vet, om vi vill ha en där eller inte. Vi har inte haft en på flera år, sedan vi renoverade vill säga. Men i år behövde jag en, som var lite bredare än vanligt för att få plats med allt. Det kanske ger mig en tanke om att ha ett bord i stället för en fönsterbräda?

Jag vet inte, när jag vågar sätta ut pelargonerna, men kanske snart? Sticklingarna har varit lite dyrare, än de jag brukar införskaffa, så då är man kanske lite mera hönsmamma? Vissa doftar ljuvligt, andra har ingen doft alls men är vackra ändå.

Efter arbetsträningen behövde jag något att muntra upp mig med, hade varit på möte och det tär alltid så väldigt, så jag vandrade i väg till garnaffären. Inte för att handla garn till mig själv utan för att handla till mitt broderi, som jag har åtagit mig för kyrkliga syföreningen, till Malstatapeten. Jag längtar lite efter att komma i gång och se, om jag klarar av det, att brodera lite fritt. Det blir i alla fall ett av handarbetena, som ska med på semester, resten är inte bestämt.

I dag ska det bli brännboll i Lilla Sonens skola, föräldrarna ska diskutera en ev. lägerskola om mera än ett år fram i tiden. Då passar det ju bra att diskutera det över brännboll och fikakorg, hoppas bara på bra väder. Stora Dottern är skjutsat till ridskolan, då vet man vart hon finns.

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Så fina de blivit. Vi satt ut våra pelargoner i torsdags, man får hoppas att de klarar sig. Hoppas det blir ett givande möte i kväll och att det finns många som är villiga att hjälpa till.

Handarbete/Pyssel sa...

De har växt till sig ordentligt dina pelargoner.
Ja, det känns kanske lite tidigt än att sätta ut dem...
Jag har ställt ut en del av mina i ett av växthusen. Skönt att lätta lite på trycket här inne!

Ha det gott!

Wicke sa...

Åh, vänta lite till. Jag har tagit död på några när jag förklarade sommarens intåg lite för tidigt...

Lavendel sa...

De er blevet fine...held og lykke med dem!!

Pia sa...

Pelagonier er meget smukke. Du har da samlet lidt :-).

Bloggullet sa...

Jag har aldrig satt sticklingar, har du tagit dem själv? Jag har bara färdigköpta pelargoner.

Det behövs ofta med något uppiggande efter möten.
Kramar

Nette sa...

Åh, jeg elsker pelargonier. Jeg hadede dem som barn og helt ung, men indenfor de sidste par år, er de begyndt at vække min interesse. Før syntes jeg, de var for gamle damer, mon det så betyder, jeg er ved at blive gammel? :-)

Jeg tør godt sætte mine ud nu. Også stiklingerne. Vi får nogle varme dage nu, og så kan de blive hærdet.

Giver I dem også navne deroppe? Jeg har både en Dronning Magrethe, Dronning Ingrid, en Alexandra og en Mary. :-)

Irene sa...

Som Nette synes jeg også at pelargonier er yndige! Og som yngre at det var "mormorblomster" altså gammeldags. I dag elsker jeg dem - og sikke mange forskellige du har.