tisdag 12 maj 2009

En ny bild!

Bilden, som du ser, när du kommer in på min blogg är tagen i dag. Det är vårt familjepäronträd, som har så vackra knoppar just nu. Ovan i detta inlägg ser du även blommor ifrån vårt plommonträd och ifrån vårt körsbärsträd.

Päronträdet har haft några frukter, stora men inte många. Det är fyra olika sorters päron, som är ympat på. Det är ca. 5 år gammalt. Plommonträdet fanns redan i trädgården, när vi flyttade hit. Det gav mycket i början, men nu har det varit lite skralt senaste åren. Det är en tidig sort med blålila plommon och gult fruktkött, som är väldigt söta. De passar bäst att äta direkt.
Körsbärsträdet är självpollinerande och en lågväxande sort, ska ge små söta körsbär, men vi har inte fått smaka ännu. Det är 3 år gammalt.

6 kommentarer:

Fru Kahr sa...

Sikke et skønt forårsbillede:-)

Bloggullet sa...

Såna härliga bilder, det är så skönt med trädgårdar. Har du själv plockat stenarna du har runt rabatterna? Eller var får man tag på såna? Rabarber har jag tänkt sätta, jag längtar efter att få köpa blommor att plantera.
Kramar

Helle : sa...

Dejlige billerder !

Boel sa...

Så härliga bilder!! Din trädgård verkar vara fantastiskt fin och inspirerar. Jag ska ta mig en liten sväng ut i min och dra upp kirskål och maskrosor för att sedan fundera lite på vad nytt jag kan vilja plantera (är ledig i dag).

Boel

Unknown sa...

Sikkent et smukt billede :-)
Så er det forår i haven :-)

Jeannette Mariae sa...

Åh, hvor er det skønne billeder ;-)