måndag 18 maj 2009

Tokigare, tokigast eller bara smått galen?

Det är ungefär, vad min kära router bjuder mig på, när jag försöker koppla in den och göra ett nytt nätverk här i huset. Den gamla router är säkert gammal, men framför allt har den ingen anslutning, som stämmer med vår nya fibersladd pga. att den var en router för adsl. Jag har kört på fiber och sladd ett tag, men de andra på nätverket har via routern kört på det gamla adsl, som egentligen skulle vara stängd, eftersom vi inte betalar mera, men den går att köra på........???!!! Fråga mig inte hur det fungerar, men det gör det.

I kväll hade vi tänkt, Stora Kärleken och jag, att nu skulle vi ändra. Jag är haj på bruksanvisningar och datorer i alla fall så där lagom, och han är en klippa på sladdar, även om han inte vet ett dyft om datorer. Kombinationen är ganska bra, så länge det flyter, men absolut inte om det inte gör det. Och det gjorde det inte! Det finns säkert de, som skiljs på Göta Kanal, men här gör vi det nästan, när jag får spader över routern, och han ligger under stora kontorsbordet mellan alla sladdar och kopplar enligt min teckning.

Just nu har vi bestämt, att vi ska tänka på saken, vilket kanske betyder inköp av en ny modern router. Den, som vi tillfälligt hade tänkt koppla in, klarade inte helt av hastigheten, men den fanns på plats, så därför var den tänkt som en tillfällig lösning. Men, men....inget är så dåligt att det inte går över med kokkaffe och en liten kaka, så det ska jag bjuda honom på!

10 kommentarer:

Rosenvante sa...

Kaffe och kaka kan han säkert vara värd efter sladdkriget. Hoppas ni får en lösning på det där rauterproblemet.

Jeannette Mariae sa...

Håber, at I fik løst problemet. Det er så irriterende at have den slags problemer.

Ha' en dejlig aften ;-)

Bloggullet sa...

Sånt känner jag igen, triskande teknik kan göra en galen.
Kaffe och kaka gör er nog glada igen.;0)
Kramar

Blipp sa...

Vi ringde till vårt bredbandsbolag och fick en gratis router på posten. Prova!

Ninni sa...

Åh jag är inte avundsjuk. Sliter mitt hår varje gång det är något med modemet och routern. Har också kopplat med sladd till min stationära. Försöker jag koppla om det så funkar ingenting så det låter jag helst bli nån mer gång. Hoppas allt är bra annars! Kram

nynne sa...

trælst når der er problemer - håber at i nød kaffen og kagen

Agneta sa...

Låter som ett bra recept för att tona ner de högsta svallvågorna:-)

ylva sa...

hmmm det är lite jobbigt att det alltid aka vara så mycket sladdar och elände.Hoppas att det löser sig. Du får väl virka ihop sladdarna till en fin spets annars.

kristina sa...

Kan man säga att det var ett åskväder hemma hos er och att routern blev utslagen? Lite spill får man räkna med under ett åskväder, eller hur?

徵信社 sa...

I love it! Very creative!That's actually really cool.
謝謝你的文章分享,請你有空到我

參觀,Thanks