tisdag 29 september 2009

Annat än stickat!

Att sy dockor är faktiskt roligt. Jag har stoppat ull i armar och ben och i kroppen, plus att jag har fått hjälp med att nåla fast huvudet. Som "läxa" om jag hinner, ska jag sy fast huvudet på kroppen. Det är väldigt kul att se en docka växa fram, man känner ganska tidigt vad som är bak och fram och hur den kommer att vara sedan. Visst är det underligt?

Jag har tidigare lånat boken, som vi har använt på biblioteket, men nu hade jag tur att få tag på boken på Bokbörsen för 70 kr inkl. frakt, vilket nog måste sägas vara väldigt billigt. Den kom fort ifrån ett antikvariat i Stora Staden, och var väldigt fin och hel. Så hittar ni böcker på Tradera, som ni har funderat på att skaffa, så ta en titt på Bokbörsen först, där är priset fast och ofta ganska billigt.
Att vara några kvinnor ihop, som syr och pratar, är precis lika roligt som att vara på stickcafé. Man hinner diskutera världssituationen, och man skaffar sig nya bekanta, som man upptäcker gillar samma saker som en själv. Egentligen kanske inte det spelar så stor roll, vad man gör, men att man gör något.

I går kväll var det stickcafé igen på Tyllra här i Lilla Staden. Vi var flera än vanligt och 2 nya kom till, så det blev mycket prat. Jag håller på med ett par muddar i en brun nyans och i tunn ull/alpacka, som jag ska sy smock på sedan. Sitter man i nästan tre timmar och pratar och stickar, så blir det en bit på stickningen även om garnet är tunt. Jag har tagit mönstret ur boken, som jag tidigare nämnde, när jag gjorde mina första pulsvärmare. Det är kul med pulsvärmare, en enkel och lätt stickning, som man kan ha med sig, och man blir fort färdig.

Nu är det snart Syfestival (9-11/10) på Kistamässan, som jag ska gå på. Just nu ser det ut som om vi ska i väg på lördagen, och vi är 2, möjligen 3 som åker. Det ska bli intressant att titta runt, och jag tror även att vi ska delta i några workshops denna gång. För ett år sedan provade jag på att knyppla, och det var väldigt roligt, i våras tror jag inte att vi orkade med något utan vi gick bara runt, men nu kanske vi ska prova på något. Rapport kommer efter den helgen.
Och nu kom det också kursprogram och vipkvällsinbjudan till Symaskinsgrottan, så det får man ju också boka in tid för. Bara roligt med kul saker att gå på här i höst.

4 kommentarer:

Assishantverk sa...

Vad roligt att få se din docka växa fram!
Vad kul för dig att gå på syfestivalen! Jag skulle också vilja gå!!! (men det passar inte just nu, får vänta till våren!)
Assi

Losarinas mor sa...

Sikke mange kreative ting du har gang i. Jeg syede også disse dukker , da jeg havde små børn :-)

Helle : sa...

Din dukke kommer da til at blive så fin tror jeg, det må være sjovt at lave. Dejlige bøger du har fundet.

Garn Moster sa...

Hvor spændende med dukke fremstilling , jeg glæder mig til at følge den ...