onsdag 9 september 2009

Logistik!

Ibland går inte logistiken ihop och då är det tur att man har mamma och pappa här som kan hjälpa till. I går var det aktiviteter för barnen, hämtningar, lämningar, hämtningar av virke, föräldramöte och det skulle fika och kvällsmat på bordet. Samtidigt skulle vi också skruva upp virka, som vi hade hämtat och plötsligt skulle Stora Kärleken in och arbeta, fast han hade komp. Som tur var avbokades en aktivitet för Lilla Sonen, så det gick ihop och vi kunde lugna åka på föräldramöte.

Föräldramöte är en stor tillställning för alla skolans klasser samtidigt med nästan en timmes information av rektorn, och sedan strömmar alla föräldrar ut i klasserna. Men det är kul och intressant, kanske för att jag har låtit Stora Kärleken gå på det under flera år och själv gått på de allvarligare möten, som man måste gå på, när man har barn med funktionshinder: avstämningsmöten och uppföljningsmöten. Det är mycket information på ett vanligt föräldramöte, och man kan få en liten stund med Stora Dotterns mentor efteråt, om man känner för det. Vi fick veta, att det gick bra för henne, och då åker man hem och är väldigt stolt och kan berätta det för henne. Det gäller att stödja henne allt som går, så hon förstår, vad som förväntas av henne.

I morgon ska vi på ett allvarligt möte, men Stora Dottern har blivit självständig och tackat ja till att följa med på sitt eget uppföljningsmöte. Där ska avhandlas på vilket sätt hon behöver hjälp i skolan pga. sitt funktionshinder, och hur hon känner att det är just nu. Vi kommer att bli många deltagare, så det gäller att hon är förberedd på detta, och även att jag faktiskt kan vara väldigt bestämd, om jag måste.

1 kommentar:

Boel sa...

Jag håller tummen för att det går bra på avstämningsmötet! Jag får rysningar bara av ordet fast just nu så går allt bara bra för lille V och jag försöker ha ro i det men minnen biter sig fast hårdare än man tror. Men som sagt jag håller tummen för er.

Boel