tisdag 29 september 2009

Frost!

Pelargonerna! var det första jag tänkte i morse, när Stora Kärleken sade, att det hade frusit på under natten. De senaste kvällarna har jag frågat om det ska bli frost, men bara fått nej till svars av honom, så då har de fått vara kvar ute, de blommar ju så fantastiskt så varför ska de in? Men de hade inte tagit skada av frosten som tur var.

Jag har frågat min vän L. som har gått på pelargonkurs och allt, vad man ska göra med pelargonerna inför vintern. Det kunde ju hända, att det hade kommit något nytt under solen. Men icke! Det fanns två lärare på kursen, och de hade var sin åsikt om, hur man vinterförvarade pelargoner, så där blev jag inte mycket klokare........

Jag har ingen inglasad terrass eller uterum, ingen glasveranda heller, så de får vackert stå i förrådet, fast jag vet inte om de blir kvar där. De står ju mitt framför Stora Kärlekens arbetsbord, fast det är han själv, som har placerat dem där, när han bar in dem åt mig i kväll. Visst var det snällt av honom?

8 kommentarer:

Losarinas mor sa...

Jov, det var sødt af ham :-)
Jeg må have mine i mit soveværelse.. Jeg sover med åbent vindue året rundt ...

Rosenvante sa...

Ja, det var gulligt och i nöd finns inge lag vet du väl. Därför fick de stå där mitt framför arbetsbordet (ett tag i alla fall)

Manna sa...

Ups! Pelargonier, det bliver et problem, da jeg heller ingen opbevaringssteder har. Ved ikke om de kan stå i udhuset, men der er ingen lys. Nåh, men godt, jeg ikke har så mange

Blipp sa...

Det borde som av självklarhet ingå ett svalt pelargonrum i alla bostäder precis som toalett eller kök, dom är ju våra bästa vänner! Jag har ingen plats alls för dom och känner mig snål. När vi bodde på Gotland dock var hela källarfönstren fulla. Jag vattnade en gång i månaden och tog massor av sticklingar. Lycka till, visst är det ett njutningsfullt höstbestyr,att få boa om Pelargoner!

Anni sa...

Inga pelargoner och ingen frost. Än.
Men mina hibiskusar har jag tagit in, de står på glasverandan och chockas lika svårt varje år över flytten.

Så du säger att jag kan köpa färdig remouladsås? Ska prova det - hoppas bara att den inte smakar som svensk remouladsås för den gillar jag inte. Barnen gillar dansk remoulade, det gjorde jag också innan jag läste innehållsförteckningen. Men sådan där currysmakande - det vill jag (nog) ha oavsett!

Anonym sa...

Det var snällt av honom! Vilka fina pelargoner förresten, det är en blomma jag inte förstår mej på för övrigt!
Blev glad när jag läste om mötet du varit på, du är duktig som orkar stå på dej, heja!!
Det går framåt med dockan, den blir fin! Och visst är det roligt att skapa något från grunden, något som ska bli en egen personlighet!

Kram Maria

Fru Kahr sa...

Ja, der er blevet koldt - vi har dog ikke frost her endnu. Mine pelagonier skal på vinterferie ved svigermor, som har et frostfrit drivhus.

ylva sa...

Jag har en snart tio år gammal rosenpelargon som jag vinterförvarar i vårt garage. Jag bara ställer ut den. Inget vatten , ingenting förutom att garaget aldrig får minusgrader. På våren sträcker sig små taniga blad mot det illa fönstret i garaget då är det daga att göda och flytta in i huset entag innan det blir tillräckligt varmt.