måndag 21 september 2009

Flera muddar!

Nu vill barnen bara ha muddar eller svettband, och de är snabba att sticka; och jag känner att jag gör något, fast jag inte har så mycket energi.

De mörkgråa till vänster är i Indiecitas 100% alpacka fleece, härligt mjuka. De är stickadestrumpstickor nr 2½ på 48 maskor. Det vita är en rest 2-trådig ull virkat med virknål nr 4. Det är Lilla Sonen som ska ha dem. Han hade själv designat romber på muddarna, men att sticka in romber med vitt garn blev bara pilligt plus att det blev för mycket avstånd mellan de olika garnfärgerna, så jag stickade in romber i enfärgat, men det syns nästan inte alls. Det känns mera som en resår i stället!

De två andra är svettband designade av Stora Dottern. Den översta är i mörklila Karisma, 100% superwashed ull på strumpstickor nr 4½. Det är en liten ribbkant i varje sida, så det inte rullar, för det ville hon inte ha, 40 maskor. Det broderade ska vara en halvmåne, som var väldigt viktigt att få dit, misstänker att det har något med Twilight-böckerna att göra..... Den svarta är stickade i 7 bröder ifrån Rusta, 75% ull, broderat med virknål nr 4 med ett C för favorithästen!

1 kommentar:

Karin Bergh sa...

det är kul att göra muddar och snbbt går det. man kan hitta på alla möjliga mönster o ideer. Jättesnygga!