fredag 14 november 2008

Andras bloggar!

Jag säger då det: hur skulle man klara sig utan alla er andras bloggar? Nu när alla mina favoriter inom stickbloggar är borttagna, så är det en fröjd att jag kan surfa runt på alla era bloggar och återupprätta min lilla bank. Till råge på allt så hittar man en massa andra trevliga bloggar, som man läser med stort nöje. Jag kan bara säga att jag är så imponerad över vissa bloggar, som visar upp vad de har stickat. Jag hinner ju inte ens samma mängd på ett helt år! Och så fina bilder som de förser oss läsare med. Det är lite som julklappar i förtid.


Här i Lilla Staden har det varit strömavbrott, till råga på det 2 ggr under samma dag i går. Det är väl ingen fara när man har det på dagen, annat än att datorn kanske inte mår så bra av att bli avstängd så där plötsligt och allt man håller på med inte blir sparat, men på kvällen betackar jag mig! Barnen blir rädda, det är becksvart i huset, ska i villervallan försöka hitta ficklampor, som vi sedan upptäcker att vi har 6 st av, men bara 1 st som fungerar! Det blir värmeljus och man hinner tänker på vad är det som händer....? Sedan är strömmen tillbaka och livet fortsätter som vanligt, men nu ska åtminstone jag ta mina förhållningsregler: ha ficklampor på speciella ställen i huset och de ska fungera, även barnen ska få sina egna, så de inte behöver bli så rädda. Rädsla kommer ju när man inte har kontroll över situationen, men med en fungerande ficklampa så är vi utöver det.

Jag kommer ihåg en nyårsafton för några år sedan, när strömmen plötsligt gick. Jag stod mitt i kakbaket, det var sen eftermiddag. Då var det inte roligt med -20 utomhus, en värmepanna som gick på el och ingen information om vad som hände eller om arbete pågick. Temperaturen inomhus han sjunka 5 grader, vattnet blev kallt, vi hade stängt alla dörrar, satt på oss sockor och koftor, tänt så många levande ljus som möjligt och jag önskade att vi hade installerat en braskamin tidigare! Vi har fortfarande ingen braskamin, men det är det inte många som har i vårt område heller. Och kakan, den blev det inget med.....!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan nog behöva kolla detta med upphovsrätt, du kan inte publicera bilder som andra har upphovsrätt till.

Samtal från min trädgård sa...

Bra att du ville lämna en kommentar. Ska tänka på det i fortsättningen!

Anonym sa...

Det är väl så många andra som gör så, använder bilder och så. Gillar din blogg!