torsdag 27 november 2008

Kool-aid!

Nu har jag bestämt mig och ska pröva att färga garn, men först måste man skaffa färg. Har surfat runt och hittat detta. Jag har beställt och betalat, så får vi se om det kommer något så småningom. Jag beställde en färdig mix och några billigare påsar, som dög till Wool Dyeing, men inte till vanliga drinkar, därför var de billigare.

Jag har blivit så inspirerad av andra som färger själva att jag tänkte att det kan jag väl också försöka mig på. Jag har en hel del ull ifrån Tradera, både naturvit och beige. Jag har även ull, som luktar underligt, antagligen luktar det får, och det är fet/kladdigt att känna på. Men jag har fått tips ifrån "Sticklistan" om hur jag ska göra det användbart, så det ser jag framemot. Jag har även bomull, som jag köpte i härvor på en loppis här i höst. Det ska jag också pröva att färga.

Om jag ska färga nu eller först i sommar, har jag inte bestämt mig för. Det beror på hur mycket det "drällar", det kanske är lättare att hålla på med det ute?

4 kommentarer:

Eva sa...

Färga i mikrovågsugn vetja!
Eva i Lund

Samtal från min trädgård sa...

Tack, ska prova när jag får det. Precis under 7 SEK för en påse måste väl anses billigt, om det väl kommer fram......

Medea sa...

Kul att du hittade till min blogg. Kool Aid funkar jättebra att färga med inne, och i mikron. Tror faktiskt att en del färgar i vanliga ugnen också. Tyvärr blir det ju inte så stora mängder garn man kan färga eftersom det går åt mycket färg. Men det luktar gott och är jättespännande.
Kram Efwa

Samtal från min trädgård sa...

Bra om det luktar gott eftersom något av garnet, luktar hmmm... inte så gott. Har fått tips att tvätta det i Yes i olika omgångar.