måndag 1 december 2008

Jag blir tokig!Hade precis gjort ett nytt inlägg och sedan försvann allt när jag skulle flytta runt på bilderna! Men hur som helst en förkortad version: den mörkröda sjalen är färdig! Det gick åt knappt 100 g Kampes ullgarn 1-trådig och knappt 13 g till bården på stickor nr. 7. Det var ett stickkit i från Tyllra. Jag är ingen virkmänniska, så bården blev lite hur som helst, men det är i alla fall en bård. Först var jag så arg, att jag inte fick till stolparna, så jag kunde få en bård med uddar, men detta vgick ju också vägen. Sjalen var rolig och lätt att sticka och jag kommer helt säkert att göra flera i samma modell. Jag har redan köpt en härva i grönturkos, fast på bilden ser den blå ut, hos Trassel, som kommer att gå samma öde till mötes.

När jag besökte Trassel i fredags hade jag den intressanta upplevelsen att få prata mitt eget språk, danska. Killen som expedierade var dansk och visade det sig senare ha samma ålder som min lillebror och gått i samma skola under samma period. Världen är bra liten emellanåt! Vi kom dock överens om att vi inte kunde tänka oss att flytta tillbaka, Sverige blir hemland för oss, kanske för att man har levt hela sitt vuxna liv häruppe?

I lördags deltog jag i Malsta Kyrkliga Syförenings årliga auktion. Jag stod i köket, och eftersom vi var många, så var det inte så svårt för mig. Jag upptäckte att jag kan göra saker om jag får en uppgift, men även att jag är beroende av tystnad och stillhet. Ska jag lyssna på människor, så blir det én i taget, som pratar, annars blir det hur rörigt som helst i mitt huvud. Jag passar på att skriva upp sådanna saker eftersom de är viktiga för att jag ska få en uppåtgående kurva, när jag börjar arbeta igen. Men hur som helst så gick auktionen oerhört bra med nästan 17000 kr i intäkter. Det var så fina handarbeten, att man ville köpa det mesta, men det gick ju inte. Jag hade glömt att vid sådanna tillfällen är det "cash is king", tokigt när man i vanliga fall är helt förfallen till kort, så man knappt har pengar när barnen ska ha månadspeng! I januari ska vi i föreningen bestämma vart vi ska skänka pengarna. Det blir ett spännande möte med många olika åsikter.

I dag blir det äntligen vernisage för Lilla Sonen, eftersom det ställdes in förra måndagen pga. snöovädret. Han deltar i en kurs med olika konstuttryck, helt rätt grej för honom i Konsthallen i Lilla Staden. Han har gjort det några terminer nu, och det är kul att följa utvecklingen. Det ska bli spännande att se, något har jag ju redan set av hans alster, men han är en storproducent, så det blir till att ha många kassar med sig för att frakta hem allt.

Ha' det bra ute i Stickvärlden!

3 kommentarer:

Medea sa...

Skriver mitt svar här också om stickor på flyget:
Jag hade den här gången med mig mina Addi rundstickor och en bambuvirknål. Det funkar hur bra som helst. Jag har tidigare haft Denise-stickorna, strumpstickor i trä och metallvirknål. jag har som sagt aldrig ens behövt visa min stickning. Testa vetja!
Såg att du varit och handlat hos min "stick-fröken" Annkristin på Tyllra.

miaring sa...

Hej, jag har köpt mönster till sjalen Bark i Helylle-affären i Kristianstad. Jag tror att adressen är helylle.se

Samtal från min trädgård sa...

Tack för era svar. Men tänk om man blir av med sina fina stickor i säkerhetskontrollen?