lördag 20 december 2008

Långa halvvantar färdiga!

Äntligen fick jag lite tid att virka uddkant på mina långa halvvantar. Jag visste ju ändå inte, vad jag skulle hitta på i går kväll under filmen "Göta Kanal 2", så jag såg dessa ligga på hyllan över saker, som jag ska göra färdigt eller repa upp, hur som helst ligga till sig, så jag kan bestämma mig för vilket.

Egentligen var det sockor, som jag började sticka på, när vi skulle åka på semester till Kära Släkten i somras. En del timmar i bil och sedan färja ger bra tillfällen för stickning. På färjan Göteborg-Frederikshavn upptäckte jag, att jag hade stickat för långt för att göra hälen enligt den beskrivning som jag hade. Jag satt lite och funderade över, om jag skulle repa upp eller göra längre sockor. Hål för en tumme kunde jag prova bara som en test.....Det föll väl ut, även om de såg lite enkla ut. Jag stickade även nummer två på semestern och sedan hamnade de på hyllan.

Virka var inte det som jag var bäst på, jag fick lära mig på stickcaféet under hösten, men var fortfarande inte nöjd med min insats, så vantarna låg fortfarande på hyllan. I går tog jag tag i det och nu är de klara, undrar om man får ha dem för sig själv eller om Stora Dottern tar dem också.......?

Stora Kärleken och Lilla Sonen är på en liten runda. De skulle köra ut en lastbil ifrån verkstaden, och det säger Lilla Sonen aldrig nej till. Biblioteket skulle få sig ett besök med inlämning och att låna böcker/Daisys. För er som inte vet vad Dasiy är, så är det böcker inläst på en cd, som man lägger i en speciell cdläsare, en daisyspelare. Har man besvär med att läsa av den ena eller andra orsaken kan man få låna böcker inläst på Daisy. Här i Lilla Staden har vi enligt min åsikt världens bästa bibliotek som är väldigt intresserade i att hjälpa till att beställa hem allt man vill ha. Det är bara rosor till dem! Innegranen skulle Stora Kärleken också skaffa när de ändå var ute på en liten runda. Mitt ända krav är att den ska vara hög och fyllig, så får vi se, vart de väljer att köpa den.

4 kommentarer:

Annela sa...

Hej!
Vilken trevlig blog du har och vilken vacker bild av amaryllis!! Jag hittade hit via Tummelisas blog (som jag sköter om) och hit kommer jag att återvända.
Ha en skön lördag!

Samtal från min trädgård sa...

Tack för din rara kommentar och välkommen hit.

Karin Grøn sa...

Hejsa. De er blevet utroligt fine, dine " halvhandsker". God ide med de der Daisyafspillere. Vi har lidt problemer i Danmark fordi stort set alle bøger er indlæst på kasetter og stort set ingen har en kasettebåndoptager idag.Vi har måttet købe en bestemt type for at kunne afspille, men den virker desværre ikke så godt.
Håber Lillasonen og Stor Kærleken havde en god tur.

Helle : sa...

De er super flotte !