söndag 28 december 2008

Julstickningen klar!


Jag glömde att skriva vilken stickning jag började på under julaftonskvällen: Det blev ännu en sjal, samma modell som den röda alltså en rätstickat enkel trekant med virkat musselkant. Till sjalen har jag använd nästan 100 g Kampes 1-trådig ull i en sjögrön färg och ungefär 20 g mörkgrå Indiecita 100% alpaca fleece till den virkade musselkanten. Sjalen är stickat på sticka nr 6 och kanten virkat med nål nr 3½. Tre kvällar för att sticka och en kväll för virkningen, så det har gått betydligt fortare än den röda, som är stickat på sticka nr 8 och virkat med samma nål. Stora Kärleken tycker att den är vacker och förstår inte hur jag orkar hålla på, men jag kallar det min hjärnyoga. Det bl.a. har gjort att jag mår bättre än för bara ett halvår sedan.

I går inträffade en sak, som att himlen och solnedgången var så otrolig vacker, när vi kom ut ifrån Willys efter att ha handlat. För ett par år sedan skulle jag aldrig ens ha märkt det, men nu försöker jag att fästa min blick på saker, som jag tycker är vackra eller värda att uppmärksammas. Kalla det mindfullness, meditation eller vad du vill, men det hjälper mig att ta det lugnt och koncentrera mig på saker, som tidigare bara var röriga eller irriterande för mig. Det samma gäller när jag stickar, jag kan koncentrera mig på andra människors samtal eller TV eller radio/musik. Utan stickningen är det svårt att sortera alla intryck med hjärnan.

10 kommentarer:

Gitte sa...

Meget smukt sjal.

En smuk solnedgang er absolut værd "at tage med hejm".

Fru Kahr sa...

Smukt og enkelt sjal:-)

Helle : sa...

Dejlig sjal - enkelt og smukt. Man skal give sig tid til at kigge på det som er smukt, tiden er for kort til andet!

nynne sa...

deligt og smukt sjal.

Karin Grøn sa...

Sikke en fart du har på- men det er blevet et fint resultat og så gør det jo ikke noget. Det er dejligt at få noget fra hånden.Du er utrolig energisk

Strikkeheksen sa...

Smukt i al sin enkelhed :-)

Det er altid en glæde at kunne være tilstede i nuét - det kan strikketøjet netop også hjælpe med :-)

Ronja sa...

Jag håller med dig om behovet av lugn och ro, tystnad och att bara sitta och handarbeta. Ibland kan det vara magiskt! Jag njuter också av himlen, nästan jämt faktiskt, även i gråmulet väder, men solnedgångar är oslagbara. Verkligen en vacker sjal du har gjort, den virkade kanten var superfin!

Boel sa...

Så kul att du hittade till mig så att jag hittade hit (jag har nog kikat in som hastigast förrut).

Jag tänker precis som du kring stickningen! Och även att stanna upp och titta på det vackra som finns i närheten.

Må så gott!
Boel

Merete sa...

Sikke et flot sjal og en meget smuk farve
Merete

Kristina sa...

Härlig färg och mycket snyggt med den mörja virkade kanten.