onsdag 3 december 2008

42!


Ja, det är åldern på mig i dag, är det något slags halvt liv eller hur ska man definiera den åldern? I min släkt blir vi gamla, tror att jag tillhör den grenen av släkten i alla fall, så jag har nog inte hunnit halvvägs ännu. Man kan i övrigt få panik av allt man ska hinna med resten av tiden/livet eller ska man uppföra sig som gubben på Kool-Aid, som kom igår? Happy-happy..... Borde man ha en kris? Nej, kriser hör till de jämna siffrorna har jag kommit fram till, fast hit intills tror jag inte att jag haft någon. Borde man förverkliga sig själv? Vad har man hunnit med i livet? Allt som oftast säger man att man inte har hunnit med någonting. Nu med min aktningsvärda ålder har jag lärt mig att verkligen titta på vad jag har hunnit med under dagen och vara nöjd med det. Att säga att jag gjorde så gott jag kunde under de förutsättningar som fanns just i dag. Det går inte att ångra bakåt, du kan inte göra något ogjort och det går inte att oroa sig framåt, du vet ju inte vad som ska komma.
Under tiden jag funderar kan jag ju alltid titta i de fina böckerna som kom i går med posten. Det kan ju vara en bra för-födelsedagspresent! Speciellt Victorian Lace Today är underbar, man kan bara sitta och drömma, helt okontaktbar för omvärlden. Garn finns i mängder så det är bara att välja ett mönster och sätta i gång!

7 kommentarer:

Susilull sa...

Jag ber att få gratulera på födelsedagen!!

Jag tycker du har rätt inställning till det där med ålder.
Det bästa är att försöka leva i nuet!

Den virkade uddkanten ser fin ut, visst är det roligt att virka!

Fina amaryllis har du också!

Samtal från min trädgård sa...

Tack ska du ha. Ja, numera försöker jag i alla fall att tänka annorlunda än tidigare. Den rosa har blivit enormt stor, medans de vita är mycket näpna!

teresa sa...

Grattis på födelsedagen! Härlig ålder.
Och grattis till Victorian Lace - det är en av mina favoritböcker, tröttnar aldrig på den!

Carina sa...

Visst är Victorian Lace helt underbar. Helt klart min favorit bland stickböcker. Den andra har jag inte sett tidigare, får kolla.

Grattis på födelsedagen. Fyllde själv här om dagen och fick då en skokartong av min man med den samlade serien "Sex and the city". Han vet vad han ska ge mig för att jag ska bli glad.

Kram Carina

heidi sa...

Grattis på födelsedagen - 42 år är en härlig ålder:)

Och vilken bra inledning på firandet - massa fina presenter - bättre än så kan det knappast bli:D

Samtal från min trädgård sa...

Tack för alla hälsningar. Ja, jag tycker att 42 är en trevlig ålder, kan göra vad jag vill.

Britt-Marie sa...

Jag har klar panik över allt jag inte hinner men det tjänar ju inget till, : )

Grattis och så mycket vackert du gjort! Sjalen, uddkanten osv...

Amaryllisen är så vacker! Böckerna kommer du att njuta av länge ska du se!

En jättekram från kusten