måndag 15 december 2008

Lite gott blev det också till!


Ankan som beskrivit i ett tidigare inlägg var trots allt otroligt god, men jag vet inte vad jag ska göra med den, var den dålig eller inte???? Här kommer i alla fall en bild på den, speciellt till min kära mamma, så hon kan se, att den är gjort efter alla konstens regler och nästan 3 timmar i ugnen!

Jag hittade lite tid och tog ett recept ifrån Drömhem och trädgård på Snövit drömtryffel. Smaken var fantastisk, men ska de inte stelna?

1 dl grädde värms upp
150 g vit choklad rörs i tills det smälter
50 g smör rörs i tills det smälter
10 sötmandlar ta bort skalet, hackas och rörs i
10 pepparkakor hackas och rörs i

Mina stelnar i alla fall inte.

6 kommentarer:

chaos sa...

Vad du är duktigt med matlagningen, jag skulle aldrig våga mig på en hel anka! jag har inte bakat någon julgodis eller kakor...det måste jag nästan göra men hinner inte med...allt som måste stickas! Ha en bra dag!

Samtal från min trädgård sa...

Ska säga att det inte var annorlunda än att steka en kyckling, det tog bara längre tid.

kaanon sa...

Hej, tack för besöket i min blogg. Att sticka en sjal från garnet jag ficki julklappsbytet var inte en dum idé. Jag har funderat på vad jag ska göra, men inte kommit fram till nåt än och jag är en frusen typ så en sjal är ju himla smart. Jag har dock aldrig stickat en sjal förut så jag måste hitta mönster eller så får jag hitta på ett själv. Har du nåt bra tips på en enkel sjal? Mvh, /Karin

Linda sa...

Åhh... det där receptet från Drömhem & Trädgård spanade jag också in. Låter så himlans smaskigt! Hoppas de smakar gott oavsett om de stelnat eller inte!

Ronja Stickardotter sa...

Oj, vad goda de godisarna ser ut!!! Drömtryffel? Ja, det verkar onekligen vara något värt att drömma om!

Elin Markusson sa...

Såg gott ut. :)
Säger jag som inte äter sånt, haha!
Idag har jag baka mandelkubbar o mazarinkaka (fick recept av mamma), men ska försöka mig på o göra chokladpraliner så jag kan gotta också. :)