tisdag 30 december 2008

Detta håller jag på med!

I går var vi på ett lekland här i Lilla Staden jag och barnen tillsammans med några vänner till barnen och deras föräldrar. Jag råkade då ut för det som händer mig ofta sedan jag blev sjuk, glömska! Det är så hemskt och pinsamt så det finns inte, men bara att acceptera att det numera är en del av min vardag.
På söndagskvällen frågar Stora Kärleken snällt, om han ska skriva en lapp, att jag ska till frissan på måndagen. Han brukar göra det just pga. mitt minne. Behövs inte svarar jag, som har haft det minnesmässigt bra i helgen och tror att det fortsätter, tänker inte på att Stora Kärleken har varit hemma i 5 dagar och hjälpt mig med just minnet.

När Lilla Sonen föreslår Leklandet på måndag förmiddag, säger jag ja glad i hågen och har inte en tanke på någon frissa. På kvällen när vi kommer hem, sitter Stora Kärleken i fåtöljen, nyklippt, eftersom han skulle till frissan efter jobbet. Han frågar om jag inte har glömt något i dag, och jag har ingen aning, men det går upp för mig, att jag har det, när han säger frissan! Personligt tycker jag, att det är så pinsamt, så det finns inte, men andra runt i kring mig säger bara lugnt, att det ordnar sig så småning om. Jag kan inte tänka på mera än en sak åt gången, kommer det något nyt, glömmer jag det, som jag höll på med. I bland undrar jag om det kommer att bli bättre någon gång...?

Men hur som helst i går hade jag ingen stickning, som var enkel inför utflykten, så det var bara att starta upp en ny. Jag stod lite och tittade i mittt skåp och tog ut olika färger från hyllan över garn, som inte hade varit så lyckade i inköp. I bland har garn, inköpt på Tradera, inte motsvarat mina förväntningar, men det kan ligga till sig och komma till användning så småningom. Nu nystade jag upp några olika härvor i beige och brunt i ett garn, som heter Tricolin Det är lin, bomull och akryl och otroligt mjukt. Jag hittade lite olika effektgarner, som skulle passa till, så ned i stickpåsen tillsammans med sticka nr 5,5. Det blir alltså en ny sjal, där jag börjar med 5 maskor, slätstickning och uttag på rätsidan på varje varv. Jag låter effektgarnernas tråder hänga utanför som fransar. Vi får se, om jag fortfarande gillar det, när jag kommer en bit på väg.

8 kommentarer:

Helle : sa...

Husk at det faktisk er moderne med langt hår ! ;-) vi må se de lyse sider. Glæder mig til at se dit sjal

Annas Alster sa...

Tack! Att virak på franska gick bra ända tills jag skulle översätta kanten på sjalen. Drops ordlista är att rekommendera, den hjälpte mig mycket! Må så gott!

chaos sa...

Jag har också problem med minne så jag förstår vad du menar! Det värsta är att jag kommer ihåg saker fel och ibland kommer jag inte ihåg dem alls! Jag har blivit ödmjuk från den fronten och tar det som den kommer sedan hoppas jag att andra kan föreställa sig att det inte är så lätt! Vad roligt, ibland köper jag med garn från Tradera! Väldigt snygga sjalar du stickar...jag måste också ta och göra mig en sjal någon gång! Ha en bra dag!

Garnhumlan sa...

Hej och tack för att du lämnar kommentarer på min blogg. Det är alltid kul att få.
Jag vill bara säga att du är inte ensam om dina minnesproblem. Det är just så för mej med. Och jag tycker också att det är väldigt jobbigt och väntar otåligt på att det ska bli bättre.
Till dess får man försöka med lappar och förstående omgivning.

Assishantverk sa...

Vad kul att du hittade till min sida!
Jag har börjat virka på ett par handledsvärmare från boken. Jag hade inte just det garnet som stod så jag tog ett annat. Få se om de blir bra! Jag ska ta kort på dem och lägga ut på bloggen. Jag har dock inte kommit så långt eftersom jag inte kunde läsa innantill och fick repa upp två gånger. Men som någon sa:
- Alla maskor har rätt till att bli virkade två gånger!!!
/Assi

Karin Grøn sa...

Det er nu ikke rart at være glemsom, men hvad med at bruge din mobil som huskeseddel. Det gør jeg, når jeg har travlt, så ved jeg at jeg husker det. Tak for dine søde kommentarer på min blog. Dem er jeg meget glad for. Det lyder spændende at lade frynser af effektgarn hænge som frynser. Det har jeg aldrig tænkt på- det er en god ide.

Kh Karin

Strikkeheksen sa...

Ser ud til at blive et fint sjal :-)

Forstår godt, at det må være svært at acceptere, at hukommelsen ikke er som den skal være - håber du kommer overens med det

Rigtig godt nytår :-)

Samtal från min trädgård sa...

Tack för alla kommentarer. Att använda mobilen som en påminnelse har jag funderat på och försökt, men jag kom inte överens med min mobil om det. Men det blir säkert så i förlängningen, att det blir den som ska hålla reda på mig!