torsdag 1 januari 2009

Första inlägget 2009!

God fortsättning! Stora Kärleken och jag bestämde oss för att åka på en bonna-tur, som han kallade det på nyårsaftons eftermiddag. Förr i tiden speciellt på somrarna på lördagskvällar när bönderna var färdiga med sitt, klädde de på sig fint och åkte runt och tittade på varandras åkrar och hus och i det hela taget observerade hur det så ut, vad som hade gjorts etc. Det var säkert både av intresse och av nyfikenhet och ett sätt att spendera en friafton. Så det gjorde vi, åkte ut på nosen av Sverige och tittade på vad som hade gjorts sedan vi hade varit där i somras i varmt väder. Vi åkte till olika bryggor, tittade på fina sjötomter, på isen, som håller på att lägga sig spegelblank och klar, tittade på öar i skärgården. Vi såg en vacker solnedgång ifrån min favoritbrygga när klockan var bortåt tre, och jag tänkte att det var ett bra sätt att avsluta året på.

Nyårskvällen blev lugn och stilla. Först blev det danska Drottningens nyårstal på dansk TV kl. 18, som var väldigt bra i år enligt min åsikt, och sedan åt vi god mat. Alla rester av konfekt, frukt, kakor och annat togs fram efteråt och sedan såg vi några film tillsammans. Jag stickade en del varv på den bruna sjalen eller kanske halsduken, den verkar inte bli så bred, mera åt det långa hållet och sedan var klockan plötslig midnatt. Ut och titta på alla raketer i kylan. Det kändes inte som att det var så mycket fyrverkeri som det brukar vara. Det var min högst personliga uppfattning. Väl inne i värmen igen ringde jag Käre släkten på Skype och önskade Gott Nytt År.

Jag hittade lite Lovikkagarn, som jag nystade i går, undrar vad jag ska göra av det och om det blir i det nya året att det kommer på mina stickor? Det är inköpt under 2008 på Tradera.


7 kommentarer:

Jane Birke Nielsen sa...

Godt nytår til dig.
Tak for alle de søde kommentarer du har lagt på min blog i årets løb.
Jeg glæder mig til at se dit brune sjal.

Carina sa...

God fortsättning på det nya året. Hoppas jag kan komma hit till dig och läsa dina kloka tankar även det här året. Du är alltid välkommen till mig. *ler*

Kram Carina

Strikkeheksen sa...

Lyder som en skøn tur i havde der -jeg er fuldstændig vild med Sverige og vi kommer ofte om sommeren for at padle i vores kano :-)

Rigtig godt nytår, du finder nok noget godt at komme på strikkepindene :-)

Karin Grøn sa...

Det lyder som I er kommet rigtigt godt ind i 2009. Jeg håber at det forsætter for jer på den positive og hyggeligt måde, som du beskriver jeres nytårsaften har været.
Det er noget dejligt garn du har fået vundet op. Glæder mig til at se, hvad det skal blive til.
Godt nytår.

Kh Karin

Boel sa...

Låter som en riktigt härlig nyårsafton! Roslagen är ett av mina favoritställen allt sedan vi bodde en sommar i Hallstavik längtar ofta ofta dit.

God fortsättning!
Boel

Tussegumman sa...

God fortsättning önskar jag dig. Jag följer din blogg och har även länkat till den. Mysigt att åka på bonnatur/kram Tussegumman

Susilull sa...

Det där med en "bonnatur" lät riktigt mysigt - gör man alldeles för sällan!
God fortsättning på 2009, önskar dig ett nytt härligt år med nya stickningar och nya äventyr!

Kram Susanne