onsdag 28 januari 2009

Se, vad man kan åstadkomma när man skypar!

Som jag berättade i går, provvirkade jag ett hörn på en ny sjal, som jag såg i en bok, inköpt på Tradera. Jag fick börja om flera gånger eftersom jag inte tyckte, att mönstret passade mig. Men jag kom i gång, och det såg hyfsat ut. Det är så otroligt roligt att virka, att jag faktisk inte vill göra något annat just nu. Det är också väldigt lindrigt för onda axlar eller armar. Garnet heter Alaska och är 100% 3trådig ull. Det är inköpt i höstas på Tradera.

Sedan upptäckte jag en annan sak. Det går det alldeles utmärkt att handarbeta, när man pratar via Skype exempelvis. Vad ska man annars göra om samtalet är långt? Man hinner en bra bit på arbetet. Så här ser du, Kära Mamma, vad jag höll på med, när vi pratade. Vi borde aktivera våra webbkameror så du får se det direkt, Kära Mamma!

11 kommentarer:

kaanon sa...

Wow, vad duktig du är på virkning!
Jag har också nyligen insett det roliga med virkning så jag kan knappt sluta.

Susilull sa...

Visst är det roligt att virka!! Och ibland behöver man lite omväxling till stickningen. Mitt eget sticke befinner just nu på jobbet, och jag är hemma så jag har lite abstinensbesvär. Kanske får ta fram virknålen istället!

Vilka trevliga paket du fått, garnerna ser läckra ut!

X-blog sa...

Tjusigt det blir! Och det medans du pratar med mammsen!
Jag är oxå sån, när jag sätter igång med en virkning så kan jag knappt släppa den, den får följa med överallt, för tänk om jag hinner göra några maskor...!!!

Hoppas du får en skön virk-kväll nu då!!

Karin Grøn sa...

Hæ- ja min mand talte også på skærmen i mandags, men han er med i et forsøg hvor man forsøger at lave videotelefon, hvor man taler tegnsprog sammen. Det fungerer nu ikke helt så godt - det skyldes teknikken, der ikke virker som den skal og noget med noget fjernstyring, men jeg tænkte da på at min mand kunne da godt sidde og brodere lidt og så smide det når han skal svare. Det vil jeg da foreslå ham. Så får han da for alvor lavet rav i den i den lille landsby, der hedder døveverdenen . Hæ- lidt provo er der vist stadig i mig.

Helle : sa...

Hvor er du blevet dygtig til at hækle, og jeg tror at det bliver dejlig varmt det sjal.

nynne sa...

det ser vældig fint ud - måske man skulle genoptage forsøget på at lære at hækle ?

Strikkeheksen sa...

Hvor ser det lovende ud, smukt og enkelt mønster :-) Og sikke fine pakker, du har modtaget, det ser skønt ud :-)

chaos sa...

Vi saknade dig igår men vi hade roligt! Vi var många men inte lika många som första gången. Jag lämnade in fyra saker, få se om något blir sålt! Tyllra har stickafé måndag 2 februari kl. 17-20, jag tänkte knalla dit, kanske även mamma följer med! Din sjal ser helt underbar ut! Vad duktig du är! Virka är inte så svårt eller hur? Kramis

Losarinas mor sa...

Hold da op, hvor du er flittig :-)

Gitte sa...

Se skønt ud - dit sjal. Forestiller mig en lun sommeraften og så et hvidt sjal til brune arme ;-) Åh jeg drømmer om sol og sommer......

Wicke sa...

Kanonfint! Själv brukade jag mest virka fönsterremsor. Jag använder mönster som egentligen är till för mellanspetsar på lakan. Fast då med vanligt virkgarn.
Roligt när mönstren upprepas så man lär sig utantill.
kram!