söndag 11 januari 2009

Livspussel!

Såg ni programmet på SVT2 som hette Livspussel? Tjejen, som jobbade som behandlingsassistent, kunde jag identifiera mig med. Det var nästen kusligt, när hon började berätta om dagen, då hon blev sjuk. Eller dagen då hennes kropp fysiskt sade ifrån, att nu fick det räcka. Jag kände igen mig så väl, var i tankarna tillbaka på mitt kontor för 1½ år sedan, när jag trodde, att jag hade fått en halvsidesförlamning, samtidigt som huvudet körde på i 180 över, att jag inte hade rättat ex. en hög med löner, som låg framför mig.

Stora Kärleken sade, att det är som att höra dig berätta. Det var hemskt att sitta och se och lyssna på, när hon berättade, men det gladde mig också oerhört, att hon hade tagit ett steg i rätt riktning och valt att bo i ett hus utan mobiltäckning. Indirekt hade hon brutit sitt mönster. Det är väldigt svårt att bryta sina gamla mönster, så en stor eloge att hon visar, att det faktisk går. Sättet man gör det på spelar egentlig mindre roll. Hon visar också, att det går att komma tillbaks och arbeta, fast man måste komma i håg att åtskilja arbete och fritid, och att hela tiden lyssna på sina signaler. Att signalerna om att nu räcker det, hela tiden måste komma i första hand. Lyssnar du inte, får du hela tiden betala i efterskott.

4 kommentarer:

Handarbete/Pyssel sa...

Nej, jag såg inte det programmet.
Men däremot såg jag tecken på min mamma för många år sedan och jag sa till henne att sjukskriv dig NU och lugna ner och tänk över situationen för annars går det för långt och sen kanske du inte kan jobba på flera år sen.
Hon satte stopp i tid, sa upp sig från jobbet och började göra det hon ville och mådde bra av!! *skönt*

Är ju bara såååå viktigt att lyssna till kroppens signaler!!!
Är så skönt att höra att du är på rätt väg!!

Madame sa...

Det lyder som et utroligt interessant program! Det ville jeg gerne have set. Vi kan desværre ikke se svensk tv med vores antenne på taget, kun DR1 og 2 og dansk TV2.
Jeg skal øve mig i at læse svensk igen, kan jeg mærke, men det er jo bare en vane. Er du dansk af fødsel?

teresa sa...

Huh, det var ett bra o läskigt program! Jag som trodde att jag hämtat mig helt fr min långa utmattningsdepression, fick ett hjärta som började slå i 180 - bara av programmet... Det är inget liv att slita så som en liten råtta i ett hjul!

Linda sa...

Det programmet skulle jag vilja se. Får se om det finns på svt.play. Skulle tro att jag också känner igen mig. Nu har jag pluggat min första vecka. Från heltidsjukskriven till full fart igen. Väldigt spännande och vilken utmaning. Men så långt känns allt väl. Och det är nog väldigt mycket för att takten är en helt annan än på mitt gamla jobb. Men jag håller med dig - åh vad det är viktigt att lyssna på sin egen kropp. Ibland säger den nåt helt annat än viljan!