lördag 3 januari 2009

Varför man känner sig sjukare som vuxen än som barn....

Det var då meningen att jag skulle försöka svara på det, men jag vet inte.....att man är äldre, mera stel, tycker mera synd om sig själv och att man är sjuk en längre tid än en halv dag med feber, men hur som helst: Jag är sjuk! Jag hostar och känner varenda led i kroppen, så fort jag rör mig, så det blir att inte göra för mycket. Jag ser bara trött ut, som Stora Kärleken kommenterade min uppsyn i morse. Kära Släkten påminde mig om via Skype, att det inte var länge sedan, att jag hade varit sjuk senast, tur att man lider av akut glömska, så man inte kommer i håg det heller.

I går kväll när jag var i insjuknande fasen hade jag inte lust med någonting, så jag tog en bok: The Prayer Shawl Companion och tittade på bilder. Det är otroligt vackra sjalar i den boken och med fina berättelser till. Jag satt och blev lite inspirerad, har aldrig stickat något efter en engelsk beskrivning, men många gör ju det, så jag beväpnade mig med Drops översättningskolumner, som jag skrev ut för några dagar sedan, valde ut ett mönster/design med spetsstickning, som heter Sierra Breeze och gav mig på det.

Det finns tre svårhetsgrader i boken och jag valde en mellan variant. Vart hittar man förresten en tabell för amerikanska storlekar på stickor? Jag provade mig fram, så på slutet blev det ett mörkgrönt 2-trådigt ullgarn ifrån Morjärv, inköpt på Tradera, och vanliga stickor nr 8. Jag lade upp maskor på nr 9 och bytte till nr 8 enligt beskrivningen. Vi får se, hur det blir, och om jag klarar av det engelska.

Här snöar det lite grann, började i går kväll, så temperaturen stiger (-5), som tur är. Vi har haft det lite kallt ett tag med 10 minus och ingen snö, men blåst. Nu blåser det inte alls.

5 kommentarer:

Helle : sa...

Jeg tror at man lægger lidt mere mærke til når man har det skidt som voksen, som barn leger man og glemmer at man måske ikke har det helt så godt.

Jeg tror at det bliver et rigtig flot sjal du får lavet der. En rigtig flot grøn farve.

Jeg gjorde det samme da jeg skulle strikke første gang efter en engelsk opskrift.

Anonym sa...

På StickaMera's hemsida (i vänstra länklistan) finns stickstorleks-listor på de olika måttsystemen.

Strikkeheksen sa...

Der er så mange fine opskrifter kun på engelsk, så det er trist, hvis man skal begrænse sig til sit eget sprog. Det skal nok gå - fint mønster, du har valgt.

Og rigtig god bedring :-)

Karin Grøn sa...

Hej min ven.

Tak for dine søde og tankevækkende kommentarer på min blog. Dem glæder jeg mig altid til at læse. Desværre ved jeg ikke hvad du hedder, og det er jo svært at skrive hej Samtale med min Trædgaard. Kunne du ikke give os et navn eller kælenavn, du lyder. Jeg kan forstå at alle i jeres familie hedder Store Kærleken osv så bare et eller andet navn ville jeg være glad for at skrive svar til på min blog.

jeg håber du hurtigt bliver rask. Det eneste jeg ved der virker på influenza og kan forkorte forløbet med en dag er Echinacea dråber og derudover kan du drikke hyldebærsaft med varmt vand i store mængder. Hyld indeholder også stoffer, der er hæmmende for de virus.

Jeg synes det er flot at du tør at kaste dig ud i engelske opskrifter. Jeg har ikke nogen ordliste, men fandt ud af det ved at tage en opskrift- faktisk kalenderhalsduken og sammenligne navnene på forkortelserne og på den måde lærte jeg de engelske strikkeudtryk via svensk. Lidt af en omvej men det virkede.
Spændt på at se dit nye projekt.

God bedring.
Kh Karin

Samtal från min trädgård sa...

Tak for alle jeres önsker om god bedring. Det bliver sikkert bedre i näste uge.
Och till Ulricha, tack för info om stickstorlekarna.