tisdag 20 januari 2009

Jag vill ha en ny!

Får man säga så, när man försöker praktisera lite köpstopp? Jag önskar mig en ersättare för ovanstående, som har tjänat mig i vått och torrt. Den har reparerat det mesta i huset utom en tjock blixtlås på två barnöveraller och blixtlåsen på baksidan av Stora Dotterns ridstövlar. Den har sytt alla gardiner, som jag velat ha här i Sverige, och nya kuddar, juldukar, påskkärringkläder till barnen och halloweenkorgar till godis. Jag vet inte hur många namnlappar i alla sorters kläder, som den varit med om, och hur många jeans den har lagt upp, så det är en trogen vän, och det bästa av allt: den fungerar alltid!

Jag tittar i alla fall efter en ny symaskin, men det är jättesvårt att veta, vilken man ska satsa på. Den behöver inte vara ny, den jag har var begagnat, när jag fick den, och det gick också väldigt bra. Men nu har man kanske fått lite andra krav, när man ser hur mycket fint det kréeras runt omkring. Skulle önska mig en, som kunde sy många olika sorters sömmar och ev. brodera. Vilken modell ska jag välja? Kom gärna med förslag, som jag kan kolla upp på nätet!

Annars var jag uppe med tuppen i dag, bakade bröd med lite kross i, 8 st, och sockerkaka till Stora Kärleken innan klockan var 10! Stora Kärleken behöver en sockerkaka i dag till sitt kokkaffe, han har precis åkt för att ta bort stygnen efter en knäoperation för 2 veckor sedan. Det har gått någorlunda smärtfritt hitintills, men nu var både benet under knäet och foten svullen, så jag är lite nyfiken på, vad de säger, gammal sjukvårdspersonal som man är!

11 kommentarer:

Karin Grøn sa...

Tillykke med at du har fået lært at hækle. Det var dejligt. En god ting at kunne. Min teori om at jo flere teknikker man behersker, jo mere kreativ kan man være, tror jeg selv mere og mere på.
Jeg vil foreslå dig at holde dig til deet svenske med symaskinen. Jeg ved at skræddersalen på Aalborg Teater havde delse de dyre Bernina maskiner og Husquarne, der var næsten lige så slidstærke og kan de bruges der, så kan de bruges alle steder. Held og lykke med at vælge- det ernæsten det sjovedste.

X-blog sa...

Trots 'köpstopp' så tycker jag att en ny symaskin är en bra investering att unna sig!
Jag har inga råd att ge dig ang. märke och modell.
Själv har jag lånat mammas symaskin, fram tills för knappt ett år sedan, då jag köpte en billig på medlemspris på Konsum...!
Är inte så många olika sömmar, men jag tänkte att jag använder ju ändå nästan bara de vanligaste (mamma har en med en massa olika att välja på).

Nu har jag, inspirerad av ditt sjal-inlägg, påbörjat en sjal i "päls"-garn. Tänkte skriva om det i dagens blogginlägg och länkar till dig, hoppas du tycker det är ok !?!

Sköt om dig!
Och mannen!

Annela sa...

Jag köpte en ny maskin förra året, en Huskvarna Sapphire, och jag är såååå nöjd med den
Du kan läsa mer här:
http://www.husqvarnaviking.com/se/8681_9460.htm

Annela sa...

Jag köpte min hos Lasses symaskiner och det är en fantastisk affär med en mycket trevlig man, som inte heter Lasse, som tog min gamla symaskin i utbyte. Jag har den modellen som heter Quilt.

Helle : sa...

Jeg har købt en Pfaff expression 4, jeg så den på messen i Fredericia og var bare klar over at det skulle være den. Er mega gald for den.
Held og lykke med at finde den som lige passer til dig.

chaos sa...

Hejsan! Om du köper en ny kan jag få din gamla? jag kan int sy och vill lära mig så jag har inte så stora krav....undrar... Kramis

chaos sa...

Stickafé nu på söndag den 25. Kramis

kaanon sa...

Tack för inlägget.

Nog för att jag är nöjd (fortfarande efter 25 år) med min Husqvarna, första datoriserade modellen som kom ut, men jag går också i nyinvesteringstankar. När jag ska köpa en ny ska jag köpa en Pfaff. Jag måste säga att de är överlägsna alla andra maskiner jag tittat på hittills. Inte för att jag tittat på allt som finns, men det är min känsla iaf. Dubbelmatningen är bara för suverän... Lycka till!

Veronica Tingvall sa...

Vad kul att du hade hittat till min blogg så att jag kunde hitta till din. hit återkommer jag gärna.
Hoppas du har en skön kväll
/veronica

Vackrare vardag sa...

Önskar mig också en, en med en massa funktioner så jag kan börja sy själv allt fint och dyrt man hittar i alla butiker;) Använder mammas gamla för tillfället och den funkar den också. Till mitt behov i alla fall.

Tack för kommentaren inne hos mig! Kul att kika in här hos dig, gillar så ditt bloggnamn. Mysigt!

Gitte sa...

En god symaskine er uundværlig. Kan slet ikke forstå dem der kan klare sig uden.

Det er hyggeligt at hækle. Jeg gør det ikke så tit, men det er også godt med hæklede kanter på strikkede trøjer, tørklæder m.v.