lördag 17 januari 2009

Min restsjal!

Här kommer en bild på min restsjal, som jag kallar den. Den är inte blockad och jag har inte fäst några tråder, vet inte om jag ska ha fransarna kvar? Den är stickat i olika restgarner. Jag har använt sticka nr 5,5 och slätstickning. Jag började med 5 maskor och ökade till 120 i början på varje varv med räta och maskade sedan av igen i slutet på varje avigt varv. Garnen är olika effektgarn. Det beige och bruna är Tricolin (29% lin, 40% bomull och 31% acryl). Den är väldigt tung, mjuk och varm. En enkel sjal att sticka framför TV'n, på stickcafé eller när man har besök. Jag har bytt garn var 8. eller 16. varv och alla effektgarner är 2 varv. Den är 2,40 m bred och 71 cm lång. En ganska stor sjal med andra ord!

Jag ställde även min fråga i min syförening i dag, om jag skulle sy ett sidenband eller virka. De kom överens om, att jag inte skulle virka. Däremot var det olika förslag på typ av band eller helt utan band. Sjalen får nog ligga till sig lite, så kanske jag kommer på, vad jag ska göra.
Syföreningen är alltid en väldigt trevlig tillställning med otrolig läcker förtäring, i dag laxpiroger med sallad och en himmelsk päronkaka till kaffet (Tack Margaretha, ser framemot receptet på kakan!), och väldigt trevligt sällskap. Meningen var, att vi skulle diskutera, till vem vi skulle skänka summan på nästan 17.000 kr, som vi fick in på den årliga julauktion i november. Eftersom styrelsen inte var fulltalig, så blev det endast en diskussion med förslag och inget beslut. Det är så fantastiskt inspirerande att samlas med dessa kvinnor från olika yrken och i olika åldrar, handarbeta, lyssna på en text, diskutera kring den och och prata om allt som händer i livet. Jag är väldigt tacksam, att jag får vara med.

10 kommentarer:

Assi sa...

Vad fin sjalen är! Det är skönt när man kan göra av med små rester av garn som annars bara ligger.
Jag tycker verkligen du ska börja tvåändssticka. Det är jättekul!!
Assi

Helle : sa...

Hvor er det et fint sjal du har strikket af dine rester og sikke stort det er blevet. Glæder mig til at se hvad for en kant du vælger at lave på det. God søndag !

Strikkeheksen sa...

Nej, hvor fint det er :-) Jeg synes frynserne klæder det, men det er jo smag og behag :-)

Lyder som en skøn syforening, du er med i :-) Laksepirog - det lyder sandelig godt :-)

Gitte sa...

Tilslutter mig Lene (strikkeheksen) både hvad angår frynserne og laksepirog - uhmmmmm ;-)

Irene sa...

Det lyder som en dejlig håndarbejdsforening du er medlem af, og det er vel nok en god idé at kombinere det med at samle ind til velgørende arbejde. Et flot "restesjal" du har lavet.

Pia sa...

Det er et flot sjal du der har fåer lavet. Jeg gemmer også mine rester, for måske man en dag lige mangler eller får anden ide til det.

God søndag.

Lappeklipp sa...

Hej, på min blogg har jag något åt dej!!!!
Ha en fin söndag!
Kram L.

Mia stickar sa...

Sjalen är jättefin, ser ut som en jag skulle vilja svepa runt axlarna när det är huskigt!

ylva sa...

Visst är det härligt att träffas i en grupp där man har en gemensam nämnare....inte blir det väl sämre av att man har ett sådant kärt besvär med att fundera ut vad man ska göra men en summa pengar:-)
Nyfiken på vad diskussionerna handlade om....
ps. sjalen ser härlig ut! låt den ligga och "mogna" så kommer du säkert på hur du vill ha din kant ds.

Samtal från min trädgård sa...

Assishantverk: Får se hur det blir med tvåändsstickningen, just nu har jag helt pippi på virkning och virkar något stort och runt, få se vad det blir.
Helle: Tak for kommentaren, ja det er virkelig stort og tungt!
Strikkeheksen og Gitte: Frynseidéen fik jeg jo fra en tidligere sjal i mörkeblåt, så jeg venter og ser. Og laksepirog var så godt, så jeg tog 2!
Irene: Det er galant at samle ind på den måde, og vil man ikke bidrage med penge, kan man bidrage med håndarbejde eller vi får väldig meget som gave, fx. nye eller ikke färdige broderier, som vi kan göre färdigt. Vi har kvinder, der er forfärdeligt dygtige til at brodere. Det er en dröm at se!
Pia: Ja, resterna är också roliga att göra något av, randiga strumpor till ex.
Lappeklipp: Åh hur ska jag göra, du är så snäll, men jag har ju fått den en gång tidigare.....
Mia Stickar: Den är jättehärlig att svepa om sig.
Ylva:Sjalen låter jag mogna, sedan får vi se!