söndag 25 januari 2009

Trevlig eftermiddag!

Två timmar fick jag spendera i trevligt sällskap med Chaos och hennes mamma. Chaos hade bokat ett bord på café/konditoriet En liten smula, och vi njöt av både te, kakor, samtal och stickning. Vi fick sitta i en soffgrupp på övervåningen, väldigt hemtrevligt. Chaos virkade på ett halsband, hennes mamma en halvvante och jag hade börjat på en ny sjal i ljusblått glittrigt garn och absolut inte i naturfibre! I bland behöver man något, där man bara stickar och inte behöver hålla reda på något, och då fungerar en rätstickat sjal jättebra. det blir min tredje sjal i samma mönster som den röda och gröna, som jag stickat tidigare. Vem som ska begåvas med denna vet jag inte, kanske Stora Dottern?

Vi fick diskuterat både ev. idéer om personalkooperativ, bilresor till olika garnspinderier och livet som helhet. Vill du hänga med nästa gång, som är den 22/2 kl. 14-16, så meddela Chaos på hennes blogg mht. platsreservation.

3 kommentarer:

Assishantverk sa...

Vilken trevlig eftermiddag du verkar ha haft!
Assi

Cantina sa...

Hej! Du har också en fin blogg. Ser att du också är svag för rosa :-).
Jag har fått hjälp i en symaskinsaffär och har rådde mig till att köpa en ganska standard. Jag kommer alltså att byta upp mig en nivå (från det skrälle jag har som han uttryckte det :-)). Han tipsade mig om Janome Sewist 625E (3795 kr) eller en Husqvarna Emerald 118 (motsvarande prisnivå). Dessa är två standardmodeller som innehåller alla de sömmar man kan tänkas behöva i hobbysyfte. Raksöm, sicksack, stretch, overlock, knapphål, fållsöm och ett par brodyrsömmar. Det är bra maskiner som syr bra och är stabila. Går man upp en prisnivå verkade den enda skillnaden vara att man får mer brodyrsömmar och det använder jag inte. För mig lutar det åt en Janome för jag tyckte att den var mer lättförståelig och i min smak snyggare. Lycka till i symaskinsdjngeln!

// Catrin

Madame sa...

Det lyder rigtig hyggeligt! At sidde med håndarbejde og snakke om livet og om fælles udflugter - det må have været en dejlig eftermiddag :-)