måndag 19 januari 2009

Jag kan virka!

Konstigt vad det är en massa saker, som man tror sig inte kunna??!! Nu tog jag en av mina virkböcker, en virknål och ett nystan och satte mig ner och bestämde mig för att lära mig olika maskor. Visst får jag börja om och repa upp, men det är så vansinnigt kul att virka. Det finns inga maskor som löper ned genom hela arbetet eller liknande som när man stickar, nackdelen är att jag inte kan virka utan att titta på arbetet. Det innebär, att det blir mer metodiskt och har en ännu mera lugnande effekt i och med att man inte kan titta på TV samtidigt.

Den ljusblåa med det limegröna, som ser gult ut på bilden, skulle bli en basker, har inget mönster, så vi får se. Det är 100% ullgarn köpt billigt på Tradera, och jag tror att det egentligen är till ryamattor av alla saker! Det är med virknål nr 6. Det svarta är också tänkt som någon liknande modell, men det är Novita köpt på Rusta och 75% ull. Där är det virknål nr 4, som används.

8 kommentarer:

Irene sa...

Det ser da fint ud! Jeg kan heller ikke hækle, men man skal nok bare kaste sig ud i det :-)

Samtal från min trädgård sa...

Ja, det er måske lidt som at strikke sokker ;), alle siger at de ikke kan pga. hälen, men man kan jo läsa sig til det meste...

Pia sa...

Jeg kan også "kun" hækle når jeg nærmest bliver tvunget til det... Men nemt når der skal trævles op igen.

Jane Birke Nielsen sa...

Det er så hyggeligt at hækle, men som du skriver kan man ikke så godt se tv samtidig og det er lidt ærgerligt.
Må man ha lov at spørge om du kommer fra Danmark? Jeg har nemlig lagt mærke til at dine kommentarer er skrevet på dansk:-)

Samtal från min trädgård sa...

Ja, jeg er dansker, men har boet i Sverige siden 1987. Så nu har jeg boet längere tid i Sverige end i Danmark. Det er dejligt at få lov til at holde sit danske sprog ved lige.

nynne sa...

det ser ud til at du er hurtig til at lære at hækle. Jeg er heller ikke en ørn til det - når jeg kaster mig ud i det sidder jeg med skuldrene oppe om ørerne.

Helle : sa...

Godt gået med dit hækletøj, jeg lærte det også på den måde.

Efwa - Medea sa...

Jag försöker mig också på att virka då och då. Det är kul och jag borde göra något större någon gång.
Ska bli kul att se hur ditt garn blir om du färgar med KoolAid.