fredag 30 januari 2009

Allting är rester!

Det är så det känns här i huset. Efter att ha läst på om köpstop, miljöarbete, klimatförändringar etc. måste vi försöka göra vår del, dra vårt strå till stacken så att säga, i alla fall på de punkter där vi känner att vi kan. Och vad har det nu med kakor att göra, undrar ni kanske? Jo, det förhåller sig nämligen så att vissa här i hushållet, ingen nämnd, ingen glömd har hamsterbeteende! Detta har medfört, att det finns otroliga mängder av det mesta, vissa saker visste vi inte ens, att vi hade(!). Vi har sagt, att allt ska användas nu framöver, sedan får vi se, om vi handlar nytt av just det, vi kanske inte behöver det...?

Barnen är bra på att vara just nu och här. Därför ville de baka i går eftermiddag, fast vi gjorde det i måndags kväll, men det bakverket är nästan borta nu. De ville så klart inte baka samma sort, vilket innebär att vi kunde nöja oss med ett bakverk, utan de skulle baka var sin sort. Stora Dottern är störtförtjust i choklad precis som sin mamma, så där kreérade hon en egen variant på kokoskakor doppat i mörk choklad. Om det inte känns genom skärmen, kan jag meddela, att de smakar ljuvligt! Och hon gjorde nästan allting själv, jag tackar för hemkunskap i skolan!

Lilla Sonen är mera till något, man blir mätt av, så vi bakade en butterkaka eller rättare sagt det blev 3 butterkakor och 8 bullar. Varför begränsa sig...???!!! Butterkaka har jag aldrig bakat tidigare, men det var enkelt. Jag har inte smakat, men både Lille Sonen och Stora Kärleken låter hälsa, att det mesta av en redan försvann till kvällsfikat. De två andra ligger i frysen, i fall någon skulle komma på besök.

Så kan man också göra för att minska på sina lager hemma och för att inte använda sina tjänade slantar, när man egentligen har massor med pengar liggande i sina skåp och i sin frys. Det är ju inte du, som ska ha lagret, det är affären, fast de gör allt för, att vi ska tänka tvärtom. Det känns ju bättre att gå och handla färskt kött, fisk eller fågel och grönsaker än att ta upp något ifrån frysen, som har legat där i 3-6 månader. Vad tycker du?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stämmer helt plus att smakupplevelsen är helt annorlunda! Butterkakan ser riktigt god ut! Jag skall baka hela dagen på lördag, någon recept kommer att finnas på min blogg senare under helgen. Jag slutade köpa kakor i januari 2008 när jag försökte bli plastfri och det funkar. Bröd däremot har jag lite svårt med så jag köper det numera på sockerbagaren på Götgatan som gör fantastiskt god bröd...utan konserveringsmedel och andra fula saker! Kramis

Eva i Halmstad sa...

Kommer gärna och smakar på din butterkaka.
Ha en go helg.
Eva.