måndag 12 januari 2009

Så var det gjort!

Fjärrvärmen är installerat, så nu behöver Stora Kärleken inte oroa sig mera om värmepannan ska hålla eller inte. Det är en liten låda på väggen, ungefär som ett vanligt köksöverskåp, med en massa mekanik i, som mäter än det ena och än det andra och 117 rör från och till i koppar.

Vi hade slutat beundra underverket och åkt ner i Lilla Staden och när vi kom åter, hörde Stora Kärleken, som aldrig annars hör något, att det droppade. Jag var mer intresserad i, om det gick att få rent golvet i grovköket efter 3 hantverkare, som hade gått in och ut, så jag hörde inget, men jag såg att det droppade eller kanske närmare rann vatten. Stora verktyget fick hämtas, och det fick skruvas lite, men nu tror vi, att det håller tät. Det är snyggt uppe, men inte nere, där var pannan tidigare stod. Det är ett helt hål i golvet med otroligt mycket rör, gamla julkulor och annat som har trillat dit. Det ska renoveras, men inte i dag, kanske en annan gång.

Jag måste säga, att det är ytterst smidigt med folk, som gör det, alltså installerar, om jag tycker likadant, när fakturan dimper ner i lådan återstår att se. Nu väntar jag på fiberkabeln, som ska göra det roligare att Skypa flera samtidigt och spela och allt vad vi gör. Stora Dottern väntar bara på kameran, som ingick i erbjudandet, om man tecknade ett fiberleveransavtal med elverket i Lilla Staden. Hennes har gått sönder och foto är ett av hennes intressen nu för tiden.

Beträffande sönder, så brände min datorskärm sönder nu på eftermiddagen. Det var ungefär som strykjärnet i sin tid, eldslågor underifrån. Jag fick nästan spel och visste inte, var jag skulle släcka och med vad. Men jag stängde av elen på både burken och skärmen och på väggen. Det luktade otroligt illa, smakade till och med illa i munnen, och Stora Kärleken kom och bar ut allt. Jag var orolig, att även burken skulle ha skadats, men icke. En skärm hämtades ifrån fjärrlagret, har funderat många gånger på att slänga den, en tjockskärm, allt ska ju vara platt nu för tiden, men den stod ju bra där den stod, och nu kom den till användning.

Jag vågar knappt säga, att den inte är så snygg, men den fungerar i alla fall. Om jag vill ha något snyggt, så får jag väl ta laptoppen och sätta mig i soffan och se cool ut! Men laptoppen och jag är inte riktigt kompisar, , jag trivs med den stationära.

6 kommentarer:

X-blog sa...

Oj, det var väldans vad det händer, droppar å brinner å... ojoj!
Tur att det gick bra med både det ena och det andra!

Ha det så gott!

allicen sa...

Tack så jätte mycket! vad roligt att du gillade mina stickmarkörer :)
Jag gör jättegärna fler, så är du intresserad är det bara att du lämnar ett meddelande med en e-mail adress så hör jag av mig!

chaos sa...

Stickaféet i morgon onsdsag är på frissan Salongen på Esplanaden ( nära sjukhuset ) kl. 18.00. Hoppas det finns någonstans bra att sitta eftersom det är hos frissan!

Stickning, Kärlek och KBT sa...

Så roligt med en besökare! Du är den andra som skrivit på min blogg. Det är helt nytt för mig att bli så här offentligt, spännande! Jag har ännu inte vågat "lägga ut mig" på sticka mera o sånt men så småningom kanske man blir sån.... tack för besöket o välkommen åter! Jag kommer att titta in hos dig oxå. Har inte hunnit studera din sida ännu. hej hej

Tina sa...

Hej !

Tack för din fina kommentar på min blogg, den värmde.

Vi installerade fjärrvärme förra året och det fungerar super, inte mycket att tänka på, bara lite tillsyn då och då...

chaos sa...

Tack för en rolig kväll, här är mitt mailadress kaos@mysmolnet.se
Kramis