torsdag 15 januari 2009

Stickmarkörer!

Dessa små ljuvligheter och nödvändigheter om man inte nöjer sig med en garnstump eller en säkerhetsnål är fantastiska att använda. Ovanstående är några av dem som jag har ropat in på Tradera i höstas ifrån Nickan02, som designer och gör dem själv. Hon säljer också till privata.

Nu har jag även fått tips av Chaos om stickmarkörer och kontakt med Allicen, som ska designa några till mig, alldeles som jag vill ha dem. Hon har aldrig provat att göra stickmarkörer tidigare, men jag tror, att hon kan göra det galant. Lägg en beställning du också!

7 kommentarer:

Karin sa...

Hej, jag har precis suttit i funderingar kring stickmarkörer och så ser jag ditt inlägg! Jag visste att om jag bara väntar en stund kommer jag se nåt på nån stickblogg eller via sticklistan.

Jag undrar hur man gör när man markerar i sticken med sådana? Jag ska markera på 8 ställen med jämna mellanrum på ett varv och fattar inte hur de sen ska följa med varje varv? Är jag dum eller? Ska man plocka bort dem när man kommer dit en sitter? Jag fattar inte riktigt hur det är meningen. Jag brukar bara sitta och hålla allt i huvudet, men det känns lite mkt med så många ställen att hålla i huvudet... Tacksam för en förklaring om du inte har nåt emot det.
Mvh, Karin
kaanon.blogspot.com, km.andersson@bredband.net

Pärlmudden sa...

Fina stickmarkörer!!
Såns markörer använder man genom att hänga dem på stickan mellan maskorna. Hur enkelt och bra som helst.
Ha en bra dag!

Anonym sa...

Tack!
Imorgon eftermiddag tänkte jag försöka hinna handla till dom...

ylva sa...

Visst är det mysigt med markörer Jag känner mig så proffsig då.... ännu roligare är det när man fått sina av en god vän :-) Har faktiskt i dagarna påbörjat ett projekt som krävde dessa små redskap. Vårt stickkaffe´hade en kväll när vi gjorde egna. Tyvärr kunde inte jag vara med då....

Anonym sa...

Söta stickmarkörer!

Det är inget fel på mössan jag stickat :-) Modellen var kul och enkel att göra, men jag tycker att jag ser konstig ut i mössa (jag använder bara basker). Men som sagt, ute i skogen blir den nog ra :-)Och så gillar jag inte att garnet blev lite väl randigt, hade hoppats att det skulle bl mer melarat.

tant Maria sa...

Tack för kommentar på min blogg, det var roligt att du "tittade in".
Jag tycker det var kul att läsa dina tankar! Bor ihop med en rörmokare och skrattade faktiskt högt när jag läste inlägget om alla rör under "lådan" till fjärrvärmen =) Jag förstår mig inte på dem heller...

Tussegumman sa...

Önskar dig en fin helg! Du har en utmärkelse att hämta på min blogg/Kramar Tussegumman