måndag 26 januari 2009

Lättare!

Fyra svarta sopsäckar och en vanlig plastkasse blev det till, när jag lämnade vårt överskott av kläder, leksaker, väskor, skor etc. till Röda Korset i Lilla Staden. Egentligen ville de inte ha det i säckar, utan det skulle vara packeterad i lådor. Jag ställde frågan, vart de ville, att jag skulle få lådorna ifrån, det skulle ju fylla en hel lastbil. Här är det nämligen så, att vill man få tag i en bananlåda exempelvis, så får man köa länge på ICAaffären! Hon lät sig övertalas, samtidigt som jag förstod hennes argument för att inte ta emot säckar. Hon sade, att för det mesta är de översta plaggen fina, men sedan kommer ganska trasiga och smutsiga plagg i resten av säcken. Det var tur, att jag pratade med Chaos igår om inlämning av kläder, eftersom hon berättade, att det bara var varannan månad, att de tog emot, så jag fick bråttom att få det dit innan vi kom in i februari.

Fyra säckar fyller en del i gästrummet, så nu känns det mycket lättare i vårt hem. Tidigare hade jag och även Stora dottern väldigt roligt, när vi stod på bakluckeloppis på somrarna och sålde allt, som vi inte längre behövde. Nu, efter att jag blev sjuk, orkar jag inte med det. Jag är nöjd, om någon annan vill göra jobbet och samtidigt bidrar man indirekt till välgörenhet på två sätt och miljön på ett sätt: Röda Korset får in pengar, andra personer får köpa kläder eller saker billigt och man slipper slänga något, som någon annan kan använda en gång eller flera gånger till.

Det mest intressanta är, att vi egentligen inte behöver några nya plagg. Vi har alltså så mycket, att vi kan lämna bort 4 säckar utan att det märks....???!!! Så klart det syns i garderoberna, men annars.....Det är väl bra konstigt, när man tänker efter. Jag ser det speciellt på Stora Dottern, som har helt andra klädkombinationer nu, sedan vi städade upp i hennes skåp och rensade ut.

Nu är det snart den första februari, så det ska bli intressant att se, hur vi faktisk har handlat. Vi har försökt att använda det, som finns i skafferiet och i frysen. Jag är lite av en statistiker, tycker det är intressant att jämföra och hålla koll på pengarna. Jag har verkligen att jämföra med, eftersom jag har "skrivit bok" sedan 1993. Det kan väl kallas för en sorts enkel bokföring, det jag har gjort. Jag skriver bara in våra utgifter, inte våra inkomster. Det är väldigt intressant att jämföra samma månad från år till år och kvartalsvis från år till år. Egentligen borde jag föra över det till datorn, men jag är så glad för min lilla bok. Den är väldigt användbar, när vi någon gång behöver skära i utgifterna för att spara ihop till något. Man kan på ett enkelt sätt se, vart det skenar i väg och hålla igen där. Som sagt noga med bokföring av utgifter vilket också betyder, att jag vet exakt, hur mycket jag har köpt garn för..........kanske mindre rolig läsning!

4 kommentarer:

Ulricha sa...

Jag vågar inte skriva upp det vi handlar, men jag gissar att vi spenderar mindre än genomsnittet (i en storstad, jag gissar att de människorna spenderar mer... kanske fel). Speciellt maten är en liten utgift hos oss. Och nöjen. Det blir mest till hobbys (fotografering och garn).

Wicke sa...

Grattis, vad duktiga ni varit!
Det där med kassabok har jag också fört så jag tänker absolut jämföra månad för månad.
Ha det så bra,
wi

X-blog sa...

Åh, vad härligt när det är gjort!
Här står det några små kassar och väntar på att få komma iväg till någon annan... Vi har alltså rensat ut en del (mycket blev utrensat när vi flyttade från hus till lägenhet i höstas)

Det värsta är att jag fyllt på med ganska mycket nytt pysselmaterial på sistonde... hmmm... Jag använder det i och för sig, men det blir lite trångt här i vår 3:a...!!

I mitt sista inlägg förärar jag dig och din blogg en utmärkelse =)

Ha en bra dag!

nynne sa...

hold da op du hr styr på det - eg derimod er en rigtig Nynne og har ikke styr på en Disse. Det siger i alletilfælde min mand og mine børn. Men de skulle bare vide !