fredag 19 december 2008

Oljud!

Just nu är det helt tyst, men annars har det varit ett oljud både fram och bakom huset av stora maskiner och stora fordon och stora allt möjligt. Ett delmoment i installationen av fjärrvärme på vår gata börjar bli klar, de lägger igen alla diken, så det går att komma fram. Andre moment finns kvar, som att koppla in allt i själva huset, men det får bli efter jul enligt de som vet.

Vissa på vår gata har redan fått fjärrvärme och är otroligt nöjda, så det hoppas jag också att vi blir, även om det jag längtar efter mest är fiberkabeln! Tänk vilken hastighet även när vi är flera ute på nätet samtidigt och två av oss även pratar via Skype. Det låter som en hel dröm!

Framkomligheten är inte det lättaste eller den bästa, man måste kunna ratta en bil noga för att komma ut ifrån vår tomt. Ja, det är inte det, gubbarna är otroligt välvilliga och flyttar snällt på sig och sina stora bilar, när man kommer och ska ut ifrån tomten eller ifrån gatan till den stora vägen. De plingar på dörren på morgonen och frågar om jag ska ut med bilen etc. i dag. De flesta åker ju på morgonen och kommer hem på kvällen, medans jag har lite mera oregelbundna åktider. Så överlag går det jättebra.

Nu börjar de igen, har säkert varit och fikat en stund, men i dag är det fredag, så efter halv ett är de borta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter jobbigt! Hoppas det har julledig nästa veckan så slipper du bullret! Ha en bra dag!