torsdag 20 november 2008

Otroligt!

så sänkt man kan bli nu för tiden av en förkylning. Det är tur att min kurs är slut. Jag skulle säkert ha gått dit hur sjuk jag än varit, tillhör mitt beteende, så det är bra att inte ha det valet, menar jag. Jag orkar inte ens sticka eller sitta i min Boudoar, utan sitter i soffan, tittar lite ut i trädgården, funderar på om jag ska planterar några mindre träd på tomten till nästa år, går lite ikring, surfar lite på datorn, men det orkar jag inte heller, så ett litet inlägg på bloggen får det bli så får vi se, när krafterna återvänder.

Det får mig att börja fundera på om förkylningarna har blivit värre med åren, alltså ens egen ålder, eller om de har blivit värre rent allmänt och då menar jag bland hela befolkningen? Hade en bekant som en gång sade att nu för tiden är en vanlig bondkylning nästan en hel lunginflammation och det skrattade vi så åt, men så värst roligt var det ju inte.

Jag kommer i håg när jag började jobba inom akutsjukvården för en herrens massa år sedan och det gick upp för mig att man inte kunde rädda alla människor, jag var ju inte så gammal då heller men i alla fall. Man kunde faktisk dö av en lunginflammation, det händer väl även i dag, men jag kommer fortfarande i håg min förvåning över påståendet. En läkare sade då till mig att det bara var 20% av alla sjukdomar som fanns där man visste exakt vad man skulle göra, resten hoppades man kunna behandla de olika symptomen på! Vet inte om det stämmer, men intressant är det att fundera över.

Näää, nu blir det minsann för hypokondriskt, så jag slutar och vilar mig till nästa gång med lite äkta förkylningste inköpt i Peking.

3 kommentarer:

Ulricha sa...

Åh, vilken fin teburk! Ser nästan ganska trevligt ut att vara sjuk hemma hos dig :-)

Jag har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv, som denna höst/vinter. Kanske är det åldern, men jag tycker att alla är mycket mer sjuka, även de yngre. När jag var tonåring (på 80-talet) var jag aldrig sjuk. Eller var man bara så "uppe i sig själv" att man aldrig märkte/tänkte på det...?

Krya på dig.

Losarinas mor sa...

Åh, det er så trist at være syg og ikke orke noget ...
God bedring :-)

Samtal från min trädgård sa...

Ja, någon influensa kanske har kommit till mig, ont i lederna också, men det går ju över, så småningom, kanske det blir lite stickning till helgen.
Lite roligare har det blivit efter lite alvedon och en timmes sömn på soffan! Så nu har jag surfat runt och tittat på spetsstickning.....