onsdag 26 november 2008

Mera snö!

Det har kommit en del snö, vilket man ser på bilden ovan. Det är svårt att hitta ställen att lägga det på numera, men det kanske ska bli tö i morgon och fredag, så då kan jag vara lugn.

Annars är snöplogningen i Lilla Staden ett samtalsämne om något. Jag förstår att de som arbetsleder de som plogar kan bli överraskade emellanåt, men inte denna gången faktisk! Redan i söndags lyssnade vi på nyheterna på radion efter lunch, och där varnades det för ett stort snöfall och kraftiga vindar upp till orkanstyrka under kväll och morgondag och ev. följande dagar. Det var ju exakt det som kom, hur kan man då bli överraskad? Det är väl bara att köra och ploga tills det är rent, betalt får de ju ändå eller har jag fel? Och som de plogar sedan? Det är stora vallar i mitten på vägarna och avtagsfickor på de stora vägarna plogas inte, vilket innebär att när det är mycket trafik, så står den stilla för att en stackars bilist ska svänga höger eller vänster! Ska passa på att tala om att vi har fått en ny entreprenad i Lilla Staden och i bland känns det som att snålheten bedrar visheten. Skulle bra gärna vilja se kravspecifikationen på den upphandlingen!

Nu är det onsdag och det har gått 3 dagar sedan de skulle ha plogat mera frenetiskt och nu sätter de i gång! Vakande kl. 04 av att de åkte på gatan med två fordon, en liten och en större. Den lilla åkte med gnisslande bromsar och plogade, jag höll på att bli tokig! Den gubben hör ju inget, han sitter inne i sin varma traktor med lurar på huvudet och är nöjd eller förmodligen ganska trött!

Ännu mera samhällsservice ska bli utförd i dag, nämligen sophämtning! Tror tyvärr inte att det händer något på den fronten heller, vi får väl åka i väg själva med säcken. Jag har inte sett en ända sopbil sedan förra veckan, så de ligger väl också back, men dem kan jag förlåta för hur ska de komma fram, när det inte plogas ordentligt?

Det var dagens "galla" så kan vi övergå till det roliga i ett nytt inlägg.

2 kommentarer:

Merete sa...

Sikke meget sne I har fået. Her er det grønt og trist.
Merete

Samtal från min trädgård sa...

Tak for din kommentar. Ja her er en del sne, men nu har vi plusgrader, så det smelter, selvom det tager et stykke tid.