måndag 4 januari 2010

En bit på väg!

Ovan ser ni inköp till Stora Dotterns konfirmation, som ska äga rum i slutet på maj. I Sverige, eller i alla fall där vi bor, är det inte vanligt att man hyr porslin, bestick, dukar, bord, stolar och även tält att ha festen i, vilket det är i Danmark. Det är överhuvudtaget inte så vanligt att ha fest, när man konfirmerar sig, så som man har i Danmark. Här är man hemma = inte så många gäster eller i sällskapslokal = många gäster, och då finns allt ju redan. Det finns inte vad jag känner till någon firma här i närheten, som hyr ut ovanstående, i alla fall inte i en prisklass som liknar danska priser.

Vi ska försöka ställa till med något sådär mittemellan så därför dessa inköp av tallrikar à 5 kr/st, vilket egentligen var orsaken till att jag råkade tänka på det i dag, när vi var på IKEA. Så jag köpte ett gäng tallrikar och hittade även vattenglas och vinglas till en billig penning. De har ju rea just nu. Jag tittade även på bestick, men det var för dyrt. Någon som har tips om vart man hittar billigt? Jag ska även ta mig en titt på Jysk och deras tyger, som brukar vara billiga att använda som dukar.

Mina föräldrar ska komma i god tid innan och hjälpa oss med maten och allt runt omkring. Jag föreställer mig att maten, som vi gör själv, blir någon typ av buffé. Själva festen ska vi ha hemma. Jag tror inte att vi blir så många, men gästerna kommer ju långväga ifrån (Danmark), så det blir en inbjudan med länkar till olika boende häromkring, om de inte vill slå upp ett tält i trädgården!

6 kommentarer:

Pia sa...

Hurra for IKEA. Ang. bestik så kan du være heldig i de billige isenkram butikker (i DK) eller sågar kan bilka nogle gange komme med gode tilbud.

Ruta Ett sa...

När äldste sonen tog studenten 2005 köpte vi 55 vinglas på Ikea och häromdagen slog vi sönder det sista. På second hand brukar man kunna hitta bestick för 1:- styck, fast de blir nog inte samma stil alla. Men det kan ju också vara kul.
kram

Helle : sa...

Vi bruger også meget Ikea, det er næsten så billigt som engangsbestik :-)

Hav en dejlig dag !

Rosenvante sa...

Smart att utnyttja rean och vilket pris, då kan man lätt köpa. Det blir ju billigare än för papperstallrikar i slutändan.

Nette sa...

Hvor mange sæt bestik taler vi om?
Har de fleste ikke bestiksæt til 12 personer?
Kunne man ikke låne et sæt fra et par naboer, og på den måde skabe bestik nok?
Så længe man tæller og tjekker, at bestiksættene ikke ligner hinanden, sådan man ved, hvor hvilket skal afleveres igen næste dag, når man alligevel inviterer naboerne til rester.
For sådan gør vi altså også i Danmark. Selvom en konfirmation for mange er blevet sat op til et niveau, hvor kun de færreste kan være med prismæssigt, så er vi stadig nogen, der godt kan finde ud af at låne os frem, og som ikke går så højt op i om mønstret på knivskaftet er helt ens. ;-)

Tant Grön sa...

Rusta säljer just nu bestick för 5:- per grej ifall du inte sett det. Verkar häftigt med dansk konfirmation!