söndag 31 januari 2010

Ett projekt färdigt!

Det går långsamt, men det går! Stora Dottern hade beställt ett par tjocka och längre strumpor för ett tag sedan. Jag hade inget garn i de berömda färgerna svart och rött, som tydligen är populära nu, så den ena av två garnaffärer i staden fick leverera Svarta Fårets Raggsocksgarn. Det gick åt ca. 2½ nystan svart och 1½ nystan rött, och de är stickadestickor nr 4 och 5. Som förlaga hittade jag ett mönster på Garnstudio.se modell 116-36, som gick att använde beträffande maskantal och längd. De är stickade i storlek 38/40.

Min vår-strumpor i karamellfärger var nästan färdiga också, men de satt för knasigt på hälen, så jag repade upp den biten i går, dvs. halva strumpan eftersom jag inte stickar Magic-loop, men ändå två samtidigt efter princippet: lite på den ena och lite på den andra! Jag får göra flera intag, och strumpan blir längre, men våren har ju inte kommit ännu.

I går morse bakade jag en paj, Torta di Riso, ifrån Jamie Olivers italienska kokbok. Vi skulle få gäster, så något till kaffet skulle sitta bra. Den var inte god, så nu är ni varnade. Den blev stabbig och hade ingen bra smak, lite bla-ha faktiskt. Synd när man tillbringar mycket tid och flera ingredienser på ett lite annorlunda bakverk. Men ankorna i ån tyckte om den här i kylan och snön!

12 kommentarer:

Blipp sa...

Långa fina sköna strumpor ser det ut att vara. Varma strumpor känns som kärlek just nu, o högvaluta. Va synd på kakan, själv bakar jag aldrig, antingen blir det jättegott o då äter jag för mycket eller så blir det inte bra alls, som är oftast.Godis det är bra grejer det, då vet man vad man får...E o sånt.

Fru Kahr sa...

Dejligt med et par smarte varme strømper her i den kolde vintertid.

Annika sa...

Snygga strumpor dottern fått.... sköntnu när kylan kommit tebaks... men jag måste fråga.. var köpte du malmedlet... har ju massor av ullgarn o ibland är garnet oförklarligt av inne i ett nystan.... skulle nog löna sig att skafffa lite medel till garnkorgarna.... o kanske garderoben också utifallatt...:) läser om flera som har problem med FK o lider med er.... hur kan man bära sig åt så mot folk.... såg på tv en mamma som jo-anmält o fått rätt..... men ska man verkligen behöva bli så drastisk... heja på...... Kram Annika

Rosenvante sa...

Så fina och skön strumporna ser ut. Sådana behövs verkligen nu. Fägen var härlig också.
Trist med pajen, men tur för ankorna då.

Lona sa...

Hvor ser de dejlige ud! Og hvis I har lige så meget sne som vi har i Københavnsområdet, så må de være meget kærkommen!!

Strikkeheksen sa...

De ser ud til at kunne klare kulden lige nu - tykke og varme og friske med striberne :-)

Madame sa...

Sikke nogle fine sokker du har strikket til din store datter! Hun er heldig at have en mor, der kan strikke.
Rigtig god søndag til dig - her er vi nærmest sneet inde, og nu er jeg træt af al den sne.

Lavendel sa...

Hvor er du god til strømper! Jeg er så længe om at tage mig sammen til at gå i gang med det...god søndag og nyd sneen!

Mia stickar sa...

Sockarna ser jättefina ut och behövs nog väl denna vargavinter!

kludemutter sa...

Sikke skønne strømper til kolde fødder ;)

Yt

Jane sa...

Skønne skønne varme strømper du har strikket :-)

Manna sa...

Det er jo lige det der er brug for nu - dejlige varme sokker. Flotte-hotte farver din datter har valgt.
Jeg har ingen langskaftet strømper, men det får jeg på et tidspunkt - elsker at strikke sokker.

En god søndag aften til dig