onsdag 10 juni 2009

En färdig!

En skolavslutning är över! Funderar på varför det blir så upphaussat varje år? Varför måste man göra det värre än vad det är? Kläder, skor, presenter......

Information til alle danskere, som läser min blogg: En sidste skoledag inden sommerferien er en väldigt stor og speciel dag i Sverige, som ofte indebär, at man enten er i kirken eller har et eller andet stort arrangement i skolen med både musik og opträden af elever henad en times varighed. Man får tit nyt töj, nye sko og nyt overtöj. Der er gaver til lärerne, som tak for et godt skoleår, og blomster til andre. Man har tit afslutningskaffe eller lettere frokost hjemme bagefter.der er stor forskel på, hvordan man fejrer i de forskellige lande.

I morgon blir det lättare, Stora Dottern tar sig själv till skolan, föräldrar behöver inte vara med längre, och det finns inte något, som jag måste göra innan. Ja, förutom att godkänna hennes outfit så klart. Hon har haft lite modevisning här hemma i kväll, och jag har en regel att för urringad och för kort går bort, annars är det mesta accepterat. Så vi kom överens, inte snabbt, men så småningom.

Nu har det blivit några varv på Källingesjalen, när man skypar, får se om den blir färdig innan semestern med bård och allt. Jag ska se mig om efter garn till bården, eftersom jag räknar med att använda allt garn på konen (200 grams kon av Kauni) till sjalen. Jag tycker, att det blir bäst, om bården är i en av färgerna, som finns representerad i själva sjalen.

4 kommentarer:

marianne sa...

Lyder som en stor dag:) Ja sådan er det ikke her i Danmark.

Jeannette Mariae sa...

Det lyder da som en fantastisk dag. Jeg synes, at det er så fint med traditioner.

Ønsker dig en dejlig dag. Klem fra engen ;-)

Losarinas mor sa...

Jeg tænker det må være en helt speciel og meget smuk dag :-)
Kan godt forstå det kan være lidt fortravlet , når så mange ting skal ske på en og samme tid :-)

Manna sa...

En god og dejlig tradition og skoleelever er garanteret ikke kede af det er sidste skoledag inden ferien.