lördag 13 juni 2009

I dag är det WWKIP day!

Vilket betyder World Wide Knit In Public day för den oinvigda och innebär för oss här i Lilla Staden, att vi i alla fall är tre stycken, som tänker sitta bänkat på vår stamcafé och sticka i offentlighetens ljus. Sticka och sticka, jag har just gjort en runda i lilla "boudoaren", men inte riktigt hittat något, som fångar min uppmärksamhet. Jag tänker inte släpa stora källingesjalet med dit, så det får bli något annat, och långa strumporna är på ett "känsligt" stadium, så de åker inte heller med. Och jag kan inte bara börja på ännu en sjal, när ska jag hinna gå med alla? Men som sagt, det verkar ju vara ett delikat problem, så det löser sig säkert.

I går kväll var jag med mina arbetskamrater och åtnjöt en middag här. Det var väldigt mysigt, trevlig betjäning och maten var god. Vad jag åt? En skaldjurstoast "Utö" med räkor och kräftor omgjord till huvudrätt eftersom den gick att få i flera storlekar och en rabarber och jordgubbscheesecake med rabarberkompott och citronsorbet. Så gör jag ofta, eftersom jag nästan alltid tycker, att förrätterna är bättre än huvudrätterna, ibland kan man ta två (!) och sedan måste man alltid ha en dessert. Ingen mat utan dessert om än nog så liten kaka eller en bit choklad. Det tillhör livets goda!

I dag finns det en del att uträtta, innan dagen är slut. Stora Dottern och jag ska gå på stan. Hon har inga kläder, i alla fall inte enligt henne själv, men vi får väl se, vad vi kan hitta på eller komma överens om. Jag måste hinna sticka, som jag förklarade ovan, på caféet, och barnen ska packa för läger, som de åker på i morgon. De kommer hem igen på torsdag, men bara för att tvätta och fira Midsommar, sedan åker de på nytt på läger nästa söndag med hemkomst den 27/6. Barnen älskar lägren och har sett framemot dem länge, börjar fråga om dem redan innan anmälningsblanketterna kommer. Det är viktigt, att de hinner med på alla, så de får träffa alla sina kompisar, som de i bland inte har sett på ett helt år. Som tur är finns MSN, Skype, BDB och att messa för kontaktens skuld, undrar vad folk gjorde tidigare?

7 kommentarer:

Losarinas mor sa...

God forøjelse med både bytur og cafe strikning :-)

Lavendel sa...

Rigtig god tur - skal bare sidde selv og strikke. Har åbent i gårdbutikken, så lidt offentligt blir det måske. Ja, du må ha´et kar til udendørs bad- tro mig, det er godt - en lille drink eller en tår kaffe ved kanten af karret er heller ikke ilde.

Rosenvante sa...

Kul att ungarna ännu tycker om att åka på läger och att de ännu finns att åka på. Nu i dessa tider dras ju allt in som kostar annars.
Hoppas du fick en bra stickdag och att du kom på vad du skulle göra för något.

Gitte sa...

Håber du har haft en god tur.
Jeg mødtes med strikkeklub, som netop blev stiftet efter sidste World Wide Knit in Public day, hvor vi ikke syntes at arrangementet var så hyggeligt. Jeg skal love for at vi har fået bragt en flok meget strikkende og snakkende kvinder sammen.......

Annela sa...

...och jag som inte stickat en maska än...och inte tillsammans med någon heller...får ta igen det ikväll.
Det där Åtellet såg mysigt ut, och trevligt verkar ni ha haft också...

kaanon sa...

Låter härligt allt det där. Min dotter ska också på läger, i Sandared (utanför Borås) i slutet av juni. Min första semestervecka, så då åker jag och hälsar på en kompis i Malmö samtidigt. Jag har så många "poäng" från alla min tågresor som jag gör varje vecka.

Carina sa...

Jag var ju också på stickning igår. Himla kul tycker jag och roligt att stickning blir uppmärksammat på det viset. Förra året var jag dock inte med för då passade jag på att gifta mig istället. Tycker nog ändå jag gjorde rätt prioritering den gången.