lördag 6 juni 2009

I morgon!

Ja, då ska jag på en växtmarknad med en stickkompis. Min stressläkare sa, att det var viktigt att jag passade på att återhämta mig och gjorde roliga saker på min lediga tid, så det gör jag då. Eller jag ska åtminstone försöka.

I bland är det svårt att göra roliga saker, eftersom man många gånger fortfarande lever efter gamla mönster och har hundra saker, som man tycker är viktigare, och som absolut måste färdigställas först. Varför gör man så, prioriterar sig själv så lite, gör saker som är viktiga eller som man tror är viktiga för andra, innan man sätter sig själv i första rummet? Det handlar ofta om praktiska saker, som tar en himla tid, och som gör en både trött och sliten och lämnar alldeles för lite tid kvar till roliga saker.

Samtidigt är jag inte förvånad! Det tog tid att bli sjuk, och det tar tid att bli frisk.

I dag har Stora Kärleken och jag åkt en sväng. Vi åkte ut på landet bland högt grönt gräs, kor och hästar, stora faluröda gårdar med punschverandor och människor, som hejade fast vi inte kände dem. Lite Bullerbykänsla faktisk! Vi avslutade i trädgården hos släkt till Stora Kärleken, fikade i bersån, pratade och tiden bara försvann. Solen försvann också bakom molnen, det blev kyligt och vi fick åka in till Lilla Staden igen, handla kvällsmat, hämta Stora Dottern på ridskolan och hem och kolla om Lilla Sonen var nöjd. Han var mycket nöjd över att ha fått vara själv med en kompis, alldeles FF(föräldrarfritt) och SF(systerfritt).

9 kommentarer:

Unknown sa...

Godt du er bevidst om at gøre ting DU holder af at gøre og som gør DIG glad. Synes det er flot du kan sige , at det tog tid at blive syg og det derfor også vil tage tid at blive rask :-)

Lavendel sa...

Din stresslæge er et klogt menneske, jeg kender det hele fra mig selv - man farer rundt og multitasker, helt stolt over at man kan endnu, men det er helt forkert. Sidde stille, intet gøre, tiden går, og græsset gror-god fornøjelse på markedet.

Astrid sa...

Vilken härlig dag du hade. Man får ofta en känsla av att folk på landet tar det lungnare än folk i stan. Men så är det nog inte. Flänga och fara hör till livet idag. Vara duktig och fixa allt. Inte konstigt att kroppen säger ifrån.
Ha det bra på växtmarknaden! Önskar jag kunde följa med =)

Boel sa...

Så klokt skrivet av dig "Det tog tid att bli sjuk och det tar tid att bli frisk". Detta glömmer jag jämt oavsett om det gäller min reumatism eller stressen, jag är så otålig.Jag behöver nog ha det skrivet på kylskåpet så jag tänker på det varje dag.
Låter som ni haft en härlig dag, jag blir så sugen på att åka österut den lilla bit som krävs..

Må så gott!
Boel

Strikkeheksen sa...

Håber, I får en rigtig spændende tur :-)

Helle : sa...

God tur ! ting tar tid :-)

Handarbete/Pyssel sa...

Ja, tänk att man alltid har en massa måsten...!
Jag har myst till det i ena rummet av två i vår trädgårdsstuga nu i fredags och invigde det med att sitta där och dricka vin med en vän. Igår gick jag åter dit, för att inte se alla 'måsten' i lägenheten. Satte mig där i lugnet och virkade istället!
Idag kände jag mig tillräckligt 'stark' för att ta tag i disken här hemma... Så nu är det gjort. Men tar nog med dottern till stugan i eftermiddag, när hon kommer från sin pappa. Så blir det lungt ikväll med, med virkningen!

Så sant som du skriver "Det tar tid och bli sjuk och tid att bli frisk" Så otroligt viktigt att tänka på !!!

Själv skulle jag gått på växtmarknad igår, men blev förkyld så jag kände att orken inte räckte till. Stannade även hemma från grillningen jag var bjuden på på kvällen.
Tråkigt att missa, men så skönt att ta det lungt!

Ha en bra tur på växtmarknaden!
Sköt om dig!

Rosenvante sa...

Kloka ord som är svårt att komma ihåg när alla måsten dyker upp. Så svårt att komma ifrån alla måsten och bör göra hela tiden, men det är väl bara att försöka hela tiden och lyckas man ibland får man väl ta det som en seger antar jag.
Utflykten lät helmysig, roligt att åka små vägar och titta sig omkring utan stress.

Jeannette Mariae sa...

Jeg vil ønske dig et rigtigt godt kursus. Det er så lykkeligt at kunne gøre noget for sig selv, som gør en glad og giver energi ;-)