måndag 1 juni 2009

Meditation!

(foto: Stora Dottern) I dag är det sista tillfället på min Mindfullness-kurs. Jag har mediterat, vilket jag tycker om att göra, och utövat yoga, vilket jag inte tycker om att göra. Det är konstigt, vilka tankar man kan ha kring saker och ting, och vad man tror, att man skulle vilja göra, och så stämmer inte det....

Meditation gör jag till olika CD-skivor, som jag har fått på kursen. Jag har prövat utan CD, men det fungerar inte. Till er som inte har prövat ännu att meditera så gör det, men ge det lite tid, allt kommer inte på en gång.

Har jag lärt mig något av kursen? Det tycker jag, men absolut inte det, som jag trodde ifrån början. Jag var övertygad om, att jag skulle bli så lugn, så lugn och stå på huvudet hela dagarna i olika yogapositioner, men så har det inte varit. Jag har blivit bättre på att ta varje tillfälle om än nog så litet som en återhämtningspaus, ett andrum för mig själv. Jag har lärt mig, att det finns möjligheter i alla situationer, speciellt när livet rullar på lite för fort. Jag vet nu, att jag kommer att bli friskare, än jag är i dag. Det kommer inte att gå så fort som min arbetsgivare och Försäkringskassan vill, men jag kommer igen så småningom, fast kanske på ett helt annat sätt och med helt andra mål än jag hade innan.

Är det bra eller dåligt? Ja, det vet jag inte ännu, men jag föredrar att se det som bra. Om jag tittar bakåt, så var det inget, som jag hade planerat skulle pryda mitt CV. Det kanske inte gör det heller, vem vet....men jag har definitivt fått ett helt annat liv, än jag trodde, och det är inget dåligt liv utan ett liv fylld av möjligheter. Jag måste bara se dem först..................

12 kommentarer:

Jeannette Mariae sa...

Tak for smukt indlæg ;-)

Garntrollet sa...

Jag är lite tvärtom: gillar yoga, men har väldigt svårt att meditera.

Däremot "mediterar" jag gärna de få gånger jag åker t-bana eller buss: tittar ut genom fönstret på ingenting och tänker på ingenting. Ve fasa den som försöker tilltala mig! :-)

Rosenvante sa...

Hoppas bara att du inte blir för pressad av FK och jobbet nu, utan kan få pyssla på lite i din takt och långsamt bli ännu bättre. Håller tummarna för dig att allt ska gå din väg nu.

Anonym sa...

Min meditation sker när jag är i trädgården eller när jag är ute och springer. Men kanske man skulle prova att meditera stilla hemma ?!
Intressant att du berättar om dina upplevelser och tankar kring detta!

Vilket fint foto din dotter tagit!
Och i tidigare inlägg, många fina foton från din trädgård!
Och saftningen såg god ut!

Fortsätt ta hand om dig riktigt väl !!! Kram!

http://x.tradgardsblogg.se
http://x-handarbete-pyssel.blogspot.com

Losarinas mor sa...

Hvor er jeg dog glad for dine ord :-) Og ved du hvad, jeg tror det er ligegyldigt om du kan sige om det er godt eller skidt..Det er det det er :-) Tak for at dele.

Madame sa...

Det var utroligt smukt at læse! Tak fordi du deler med os andre.
Varme klem til dig :-)

ylva sa...

Jag skulle verkligen vilja prova på att meditera ordentligt och seriöst just för att få lite kunskap om hur det funkar och för att ge sig själv den tiden. I min "ungdom " (läs 20-års åldern)Var jag inne och snuddade vid detta i mitt sportutövande.det låter som du har blivit en och annan refarenhet rikare och det är väl det livet går ut på att bli lite klokare för var dag som går.

För mig är stickningen nå´n slags "aktiv" meditation.Jag blir lugn och helt plötsligt hör jag fåglarna i trädgården......

Wicke sa...

Åh, spännande, jag vill också gå kurs i mindfulness.
Tills dess så läser jag "mindfulness i vardagen" av Ola Schenström.
Kram, Wi

Lavendel sa...

Ja det er bare om at huske at tage de små pauser - trække vejret - intet gøre - bare være. Håber det bedste for dig.

Helle : sa...

Ja pauser skal alle jo huske at overholde. Jeg har ikke været så flittig til at sende små kommentar for tiden, da jeg også skulle have tid til at kigge ud på nettet efter lidt andet end strik. Men nu regner jeg med at være tilbage igen.

Bloggullet sa...

Kursen verkar ändå ganska bra för dig. Sen är FK och arbetsgivare ett kapitel för sig.

Jag skulle vilja lära mig meditera, jag vet inte hur det känns. Vad heter skivorna du har?
Kramar

Tussegumman sa...

Vilken underbar bild på vacker kirgislök. Önskar dig allt gott/Kramar Tussegumman