torsdag 22 oktober 2009

Besök = köp!

Nog blev det lite strukturerat och inte något stickat, men vi hade roligt, L. och jag. Vi fick börjat i ett hörn på hennes vind, sorterat en liten, liten del av allt hennes garn. Ja, vind och vind kan jag väl knappast säga, utan det var ett väldigt vackert rum med fönster i både sidor, östvästlig riktning. En balkong hade hon utanför. Så i rummet kunde man mycket väl sitta och kreera mycket.

Däremot tyckte L. inte, att hon behövde sin knypplingsdyna eller vad den kallas med pinnar, så den fick jag köpa. Nu ska jag bara lära mig det först, och framför allt lära mig något som man kan använda också och inte bara en massa spetsar att lägga på hög.

I somras när vi var på handarbetsmässa i Rebild i Danmark såg vi en tjej, som knypplade allehanda saker, halsdukar, sjalar, överdrag till olika saker, idéer fanns det gott om hos henne, som även hade en hel del kvällskurser i området.

Nedan är det trasslet, som jag handlade förförra sommaren, som jag ska försöka reda ut. Om inte så åker Stora Kärleken på jobbet, han brukar vara bra på sådant.

6 kommentarer:

Carina sa...

Oj vilken underbar knyppeldyna du införskaffat. Ja, just det knyppeldyna heter det. Jag knypplade på 70-talet men tyvärr har jag inte fortsatt men dynan har jag så klart kvar. Här i Halmstad verkar inte knyppling finnas så tyvärr så har jag inte kommit igång igen för jag behöver hjälp, kunskap för att fortsätta.
Lycka till och du måste absolut berätta om dina framsteg med knyppelpinnarna här.

Rosenvante sa...

Det ser komplicerat ut. Men det blir väldigt fint. Lycka till.

Mette Lykke sa...

Uha.. det ser godt nok svært ud.. Bare det få det viklet ud.. Jeg bliver helt svedt..
Jeg er sikker på det giver ro i sjælen, når først det er lært..

Helle : sa...

Glæder mig til at følge din nye udfordring, jeg har også forsøgt mig med knipling, men kom ikke så langt. Det kan være at jeg forsøger igen en anden gang.

Losarinas mor sa...

Det bliver spændende !

Assishantverk sa...

Du kommer att bli fast! Det är jättekul!
Vet du att man kan handla danskamönster hos http://www.gavialace.com/
Hon har en del sjalar. Det finns också en hel del julpynt och annat skoj man kan knyppla! Hon har både lätta och lite svårsre mönster!
Assi