lördag 24 oktober 2009

Nu kan vintern komma!

Fast det var fint väder i dag, nästan vindstilla och väldigt behagligt att vara ute så vi plockade in alla trädgårdsmöbler på vinden, rensade i förrådet och lade på vinden. Vi rensade ännu mera i förrådet, så mina pelargoner fick plats under Stora Kärlekens arbetsbord och fyllde bilen med bråte till återvinningsstationen. Vi har det så bra här i Lilla Staden angående just detta med att få bort saker, som man inte vill ha längre. Det är öppet 7 dagar i veckan, så man kan bli av med det på direkten, vilket jag gillar. Personalen är trevlig, och det är megastort, och man kan lämna allt.

Efter allt detta och en väldigt sen lunch, så började jag klippa lite grann på plommonträdet. Vi får se hur det blir till våren, det känns som ett väldigt naket träd just nu, men jag tycker att ett kedjehus, som vi bor i, ska ha mindre fruktträd, så det är med flit. Jag krattade ihop alla löv och fallfrukt och kastade på komposten, men jag får säkert göra det många gånger ännu eftersom det fortfarande är ganska mycket löv kvar på buskar och träd.

Jag kom på när jag gick och ordnade upp, att jag kanske skulle börja odla lite igen. Har inte gjort det på några år, har inte haft varken tid, tidigare, eller lust, men nu kanske .............. Jag grävde i alla fall upp några gräsplättar, som ska frysa sönder i vinter, så kan jag odla till våren eller också blir det bara blommor ifrån frö. Jag har några tankar kring, hur jag ska göra. Mest kanske det blir grönsaker, som jag kan ha i olika inläggningar, det kanske skulle kunna vara något? Kanske även lite kryddor, som man kan blanda med salt eller ha i inläggningarna Och om jag kan hitta plats, så skulle jag vilja ha en eller två fruktträd ytterligare, men det är en senare fråga.

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Jag har börjat odla lite. Först en pallkrage där jag har lite sallad och ärtskidor sedan en lite större låda som mannen byggt mot en vägg på maskinhallen med mycke sand i där jag odlar morötter. I botten på lådorna markväv så ogräsrensningen är minimal! Klart att rekomendera!

Rosenvante sa...

Här rensades det också igår. Fast vi krattar inte löv längre, vi kör över med klipparen i stället. Trädgårdsmöblerna åkte in också. Så nu börjar det klart här också. Har väl lite fix kvar men hinner vi inte så är det inte katastrof för det går ändå.

tant Maria sa...

Prydnadspumpor är kul, en tanke bara... jag satte dem i växthuset, hrmm.. det räcker med EN planta där. =)
Väldigt väldigt trångt blev det.
Lövkrattning på schemat här också. Om bara mannen hade varit lite mer intresserad... suck.

Tant Kofta sa...

Ett hej fr. Tant Kofta

Karin Grøn sa...

Hej Samtal. jeg kan se du begynder at kniple. Det er en dejlig beskæftigelse, som jeg har givet mig af med de sidste 10 år og jeg har både lavet almindelige kniplinger og alle mulige andre slags og været på håndværksfaglige kurser på Skals Håndarbejdsskole ved Viborg og lært en masse teknik og tegne mønstre selv. Mangler du ideer så har du min mailadresse, så kan vi snakke om det der.

Anonym sa...

Jag är också inne på de där odlar tankarna. Det skulle vara kul att odla sina egna kryddor och örter...

Jag väntar faktiskt på snön, inte det där som försvinner efter en dag eller blask, utan snö som verkligen ligger kvar, lyser upp och knastrar under kängorna när man går ut, det är härligt...

Må så gott!
Kram Maria

Anni sa...

Jag odlar en hel del, tycker att det är kul att gå ut i trädgården och plocka en tomat, en squash eller färska örter...

Men inte har jag fått undan trädgårdsmöblerna än, det måste vara några torra dagar först, annars kommer de att må dåligt... Och torra dagar verkar ju inte komma några!