torsdag 22 oktober 2009

Skuggstickning!

En liten pulsvärmare, den första i skuggstickning eller japansk stickning, också ifrån boken Pulsvärmare av Birgitta Adolfsson. Men när bilden är tagit ser jag ju, att det finns ett fel, men att repa upp en gång till orkar jag inte, det har jag redan gjort två gånger just pga. att ha stickat tre varv av den mörka i stället för två. Då hellre sticka en extra pulsvärmare i stället, om det nu skulle behövas.

Jag kanske inte stickar mudd nr. två på en gång, utan nu måste jag igång med en formstickad öronvärmare, som jag ska ha till mina vantar med broderi. Efterlyste ju ett mönster på någon sorts pannband med öronvärmare för mitt ganska så hårda garn. Fick Caliometry av Annela som förslag, och den ska jag helt säkert göra, men den passar inte till mitt garn har jag upptäckt, som inte är det minsta elastiskt. Får hitta något annat garn och göra den, för den är snygg, och sedan har den knapp, säger jag som är en evig knappoman. Däremot fick jag ett förslag på den jag nu tänker prova av Cathis, så får vi se.

Idag är det ledig dag för mig, eftersom hela min arbetsträningsplats har planeringsdag. Det betyder, att jag kan göra nästan, vad jag vill. Så min kompis L. och jag har stämt träff och ska sticka eller strukturera hennes garnförråd, vilket nu känns bäst. Alltid härligt att prata bort några timmar i trevligt sällskap.

4 kommentarer:

X-blog sa...

Trevlig stickning!
Och OH vilket lökpaket du beställt!!
Själv så köpte jag två påsar tulpaner i någon butik och har petat ner i ena växthuset. Blir spännande att se hur det ser ut till våren!!

Ha en skön torsdag!

Blipp sa...

Snygg layout!

Mia stickar sa...

Kul med ny layout! Ser så spännande ut med skuggstickning, har aldrig provat!

Linda sa...

Skuggstickning är så fint! Jag har också gjort ett par muddar. Förra året tror jag det var :)