lördag 17 oktober 2009

I dag har vi jobbat!

Stora Kärleken och jag har varit i trädgården hela dagen i arbetskläder och gummistövlar, och jag har till och med haft hatt på, eftersom jag tyckte att det regnade. Ja i alla fall i morse regnade det, sedan kom solen emellanåt.

Jag hade ju handlat en massa rosor till halva priser för år och dag sedan, men de hade inte kommit i jorden, så det var nog ganska så dax innan frosten kommer hit på allvar. Hela utrymmet i min "nya" trädgård låg fortfarande, som då mina föräldrar åkte hem, så jag behövde både plantera och flytta en hel del plantor. Dessutom hade vi en hel del olika sorters kaprifol, vildvin och klematis, som låg på gräsmattan (jag har vattnat dem i bland) och inte hade kommit i jorden, så vi hade att göra.

Stora Kärleken satte upp resten av armeringsjärnetstolparna, ändrade på pergolan, hjälpte mig att gräva lite hål, fast de flesta grävde jag själv, vilket känns i händerna i kväll. Alla klätterväxter får armeringsjärn att klättra på, och jag har gjort en hörna med rosor i olika storlekar, så det ska bli spännande att se, om de tar sig till nästa år. Många växter har flyttats men bara på baksidan av huset, resten som ska delas och flyttas får vänta till i vår. Man hinner inte allt eller har energin, ja om inte det blir vansinnigt bra väder här i veckan så klart.

Baksidan av huset är vårt "bara-vara-ställe". Där är sol ifrån sen förmiddag tills den går ner på kvällen, vi äter där, vi solar, vi fikar och vi njuter av livet på baksidan. Därför är det viktigt, att den är mysig och speciellt nu, när den har blivit ännu större.

Vi blev färdiga med det, som vi hade bestämt os för. Tyvärr inga bilder eftersom det var lite mörkt, när vi gick in. Men det som fattas är att lägga extra jord i rabatterna, det har sjunkit en del, och att ta in trädgårdsmöblerna. Sedan kan hösten komma, och jag kan börja planera för nästa år.

4 kommentarer:

Call design sa...

Du har något att hämta på min blogg!

Rosenvante sa...

Det lät som ett jätte projekt ni hållit på med. Tanken var nog att vi skulle fixa lite här också men vi hann bara med en promenad innan regnet kom, och det verkar ju som det ska regna i morgon också.
Jag får nog köpa mina rosor nästa år till den rabatt jag så gärna vill ha. (som gubben får gräva)

Jeannette Mariae sa...

Det er dejligt med udeprojekter og jeg glæder mig til at se billeder hen over forår og sommer, når alle dine roser springer ud.

Knus ;-)

Nette sa...

Hold da op, I har været på arbejde. Håber, I kan slappe lidt mere af i dag.

Når du får tid på et tidspunkt, så har jeg en lille udfordring til dig inde på min blog.
Den ligger under lørdag. Jeg forsøgte at skrive til dit indlæg i går, men af en eller anden grund, kunne jeg ikke kommentere.