tisdag 13 oktober 2009

Vantarna färdiga!

Så blev de färdiga med Stora Dottern som modell, lite konstiga tummar blev det allt, kan inte säga att jag följde mönstret i Johanna Wallins "Sticka småvarmt" på slutet, men tummarna kom i alla fall på rätt sida på varje kragvante. De har bra passform på mig och blir säkert väldigt varma. De är i 100% ull, en 1-trådig mellangrå Kampes och en 2-trådig mellangrå/terracotta av ovisst märke, båda inköpta på Tradera för länge sedan och stickade på sticka nr 2½.

Broderiet ovanpå vantarna är med ett 2-trådigt vintervit ullgarn, inspirerat av vårt samtal igår på eftermiddag på dockkursen. Flera stycken hade varit på kurs i fritt broderi, så då tänkte jag att det får bli lite fritt istället för en blomma eller något. Det blev lite asiatiskt eftersom en av deltagarna skulle i väg på en resa till Kina här i veckan.

Dockan har fått på sig lilla huvudet och nästan en arm. Bild kommer en annan dag. Det är väldigt kul, och jag tycker, att alla borde sy sig en docka, om inte för något särskilt så åtminstone för att ha provat det. Det är väldigt kontemplativt och man tänker så bra, att man råkar sticka sig ett antal gånger.

7 kommentarer:

Losarinas mor sa...

De er blevet så fine. Godt at høre, at holder af at sy dukker. jeg har syet nogle stykker da mine børn var små og synes det var svært, men meget dejligt og givende :-)

Mia stickar sa...

Vantarna blev jättefina!

Susilull sa...

Vantarna blev jättefina, snyggt broderi!

Lavendel sa...

Meget flotte vanter, ja du ved, jeg har ikke brug for dem endnu, men måske jeg skulle lave mig et par...

nynne sa...

Smukke og meget feminine vanter. Kunne godt selv bruge et sådan par

Annela sa...

Så fina vantar! Jag får nog titta i den boken idag och få lite inspiration.

minna sa...

vad du är duktig! =) Älskar dina bilder på bloggen=)