lördag 3 oktober 2009

Nytt på stickorna!

Det är inte så, att jag inte gör något, men det tar sin tid att sticka med väldigt tunt garn på tunna stickor. Jag har stickat ett par muddar färdiga ur pulsvärmar-boken i mörkbrunt ull-alpacka, men jag har inte sytt smocken ännu, så de får visas upp senare.

Däremot har jag börjat på ett par kragvantar ur Johanna Wallins bok Sticka småvarmt. Jag stickar med två trådar, som bara trasslar, men det går väl ändå. Det är en tråd entrådigt mörkgrått Kampes ull och en tråd av något melerad grått och rostfärgat också ull. Det är så underligt att sticka efter mönster, och att det faktisk också blir så, som det står i boken.....Det gör nog mig mest glad, eftersom det har varit en av mina stora svårigheter tidigare att läsa och förstå och att komma i håg. Men det verkar kul. Har precis kommit över kanten, som är vikt och stickat fast, så nu börjar jag på själva vanten.

I morgon är det Stickcafé på "En liten Smula" som vanligt, passar bra med det ruskväder, som vi har just nu, så kommer man en bit på vantarna. Eller kanske jag börjar på en ny stickning. Det måste ju vara något lätt, om jag ska sitta och hinna prata också!

15 kommentarer:

Lavendel sa...

Jeg kender det - kæmpearbejde med tyndt garn m.m. Jeg venter lidt med vanter :-)

Rosenvante sa...

Det är så fint med kragvantar. Jag brukade sticka rosenvantar och ibland gjorde jag med krage. Så praktiskt när man vill hålla värmen bättre

Mia stickar sa...

Vantarna ser ut att bli jättefina!

Helle : sa...

Det tager tid at strikke på små pinde, men det bliver nu altså også fint. Godt at du kan strikke efter opskrift igen, for det er en glæde at se ens egen strikketøj blive lige som det er i bogen.

Losarinas mor sa...

Sikke nogle fine vanter !

Assishantverk sa...

Vad mysigt det låter att få gå på stickcafe. Det passar ju bra i höstrusket: Gott fika, trevligt umgänge och så stickning!!
Jag har bara läst om Johanna Wallins bok, inte själv tittat i den. Finns det mycke roligt att sticka från den? Vantarna ser fina ut!
Assi

Garn Moster sa...

Belønningen kommer jo ved færdig arbejde , selv om det kræver tålmodighed :-) det bliver nogle fine vanter :-))

Strikkeheksen sa...

Fint strik er også det smukkeste og det føles så eksklusivt - så bagefter bliver du glad :-) Og ja, man skal tænke sig godt om, når man vælger projekt til strikke-café, ellers kommer man bare til at pille op igen ;-)

kludemutter sa...

De ser søde ud de vanter.
Jeg har ikke turde strikke vanter inu.

Yt

Tummelisa Garn & Design sa...

Vilka söta vantar!!

Manna sa...

Vanter bliver ikke kun fine, men også mere varme, når de er strikket på tynde pinde

Gitte sa...

De ser ud til at have en super pasform de vanter. Tror bestemt også at det er arbejdet værd!

Mette Lykke sa...

Åh ja.. det han være en udfordring med tynde pinde.. Pind 3 er det mindste jeg kaster mig ud i..

Cathis stick och sy sa...

Hej
Ja Johannas bok innehåller mycket fint som man vill sticka.Har precis stickat färdigt en halspolo som hon har i boken.Blev lite av en utmaning när jag gärna stickar i garn med st 4-5 mmoch Johanna har 2½ -3 mm.Dina vantar blir vackra och ha tålamod det går framåt om än man inte alltid känner det så.
Ha det bra
Catharina

Karin sa...

Jo, vantdax är det allt. Det ska bli spännande att se resultatet.