lördag 10 oktober 2009

Syfestivalen i Kista!

Och roligt hade vi fast inte alltid ihop utan även var för sig, min vän L. och jag. Vi tycker att vi nu har blivit mycket kompetenta eftersom vi tillsammans har gått på så många workshops! Vi deltog i 1)sticka aviga maskor ifrån rätsidan 2)tenntrådsbroderi 3)pärlmakramé 4)bindningar vid stickning med flera färger 5)göra en ängel i pärlmakramé och sedan tittade vi över axeln på flera andra, som provade på knyppling, amigurumi, tvåändsstickning, pärlstickning, decoupage, bunkabroderi och att göra örhängen. Men om man ska hinna med allt i detta livet så behöver man ju bli minst 500 år har vi konstaterat.

Vi startade tidigt ifrån Lilla Staden, anlände till mässan i lugn och ro, fick gå en väldigt lång omväg nästan oskyltat till ingången. Men inga köer för att få biljett och inga köer för att lämna sin jacka. Köen som sedan bildades för att komma in innan klockan var 10 var snabbt avklarad. Mässområdet kändes mindre. Vad som hade fått stryka på foten var svårt att säga, möjligen scrapbooking och pärlor, men det räckte helt klart åt oss. Särskilt långa köer till damernas var det inte heller. Maten däremot var ett kapitel för sig, långa köer, höga priser, inga sittplatser fast personalen var trevlig. Tur att vi hade med oss dricka och frukt, så klarade vi det värsta blodsockerfallet.

Jag handlade helt annorlunda saker än jag trodde och saker, som blir en ny bekantskap: lappteknik och tenntrådsbroderi. Jag köpte tyger, tillbehör och mönster hos Christl och ytterligare mönster hos Quiltbiten. Bok och materialsatser i tenntrådsbroderi, 3 olika, blev det hos Gällivare Textil. 6 nystan garn i blåa nyanser hos Liene och 10 nystan ljusgrön mohairblandning hos Weda Textil.

Hade vi kul? Ja, vi hade väldigt roligt, mötte bekanta och träffade nya. Alla var väldigt lätta att prata med och eloge till Olle-Petter Melin vid Stickas bord, som tålmodigt lärte ut att sticka aviga ifrån räta sidan och bindningar.

17 kommentarer:

Helle : sa...

Dejligt at du havde en god tur, sikke mange spændende ting du har med hjem.

Garn Moster sa...

Sikke lækre ting du har med hjem , jeg faldt bare for de tasker der er vist , super flotte :-)

Bloggullet sa...

Låter kul med din resa. Det du köpte är rena godiset när du gillar att pyssla med sånt, ser riktigt frestande ut att sätta händerna i.
Kram

Madame sa...

Jeg synes også, det er dejlige ting, du har med hjem - og taskerne er superflotte!

Mia stickar sa...

Oj vad kul ni verkar ha haft! Skulle också ha velat vara där och provat på en massa workshops och handlat en massa kul!

ylva sa...

ÅÅh det låter som ni har haft det bra. Tyvärr hänger "min" dag löst då min lilla dotter inte mår så bra... får se om jag kommer iväg en liten stund i eftermiddag.Annars så får jag se fram emot vårens mässa.

Jeannette Mariae sa...

Hvor er det dog sjovt at læse om. Jeg har aldrig været på sådan en messe, men det lyder så inspirerende, så det må jeg da prøve.

Knus fra engens land ;-)

Call design sa...

Vilken fest du varit på, och vilka fina grejer du köpt!
Det är ju såååååå kul att gå på syfestivalen, vårt livselexir kanske!????!!!!
Många må gott hälsningar

Strikkeheksen sa...

Hvor ser det dejligt ud, alt det du nu skal hjem og prøve - jeg er selvfølgelig helt forelsket i det blå garn - hvad mon du skal lave? :-)

Anonym sa...

Det där verkade väldigt kul!!!
Spännande att prova på andra saker.

Ja tänk om man kunde få lite inspiration, tänk om det kunde komma som ett brev på posten. Jag har en massa fina tyger som bara ligger i garderoben, till ingen nytta. Jag sneglar ofta på symaskinen, men mer än så blir det inte :/

Jag tampas vidare med stickningen, jag stickar hellre än bra, med tiden så lär man sej väl. Kul är det i alla fall och rogivande!

Önskar dej en fin vecka
Kram Maria

Manna sa...

Så mange fine materialer du har bragt med hjem fra messen. Taskerne er rigtig søde. HM! koster et mønster 75 kroner ?
glæder mig til at se, hvad du får lavet

En god søndag til dig

Rosenvante sa...

Låter som ni haft en härlig dag

Assishantverk sa...

Oj, så mycket roligt du köpt! Det låter som du haft en rolig dag!
Assi

Mette Lykke sa...

Åh sikke mange skønne ting du har bragt hjem..glæder mig til se alle de skønne ting du kan få ud af det..

Susilull sa...

Kul att du hade en bra dag på mässan. Och så roligt att du köpte en massa saker som du inte tänkt, ibland behöver man överraska sig själv!

kristina sa...

En fråga till en som inte vet: Vad är att sticka aviga från rätsidan? Jag känner det som att jag missat något när jag inte varit på någon mässa!

Karin Bergh sa...

jag är sjuk, så tyvärr så kunde jag inte ta mig dit. Synd. men ser att ni andra har ahft trevligt =)