söndag 2 augusti 2009

Är det inte gulligt?

Vi var på visning i dag. Stora Kärleken älskar torp, och detta var väldigt gammalt och låg inte så långt bort, så vi åkte dit med Lilla Sonen. Ska vi köpa det? Det var Lilla Sonens undring, tror inte det var mitt svar. Han blev lite besviken sedan, Lilla Sonen, för han älskar ladugårdar, men de ska vara stora, så man kan ha allt skrot som man hittar i dem, och denna som följde med i köpet var liten.

Men jisses så vackert det låg: i perfekt söderläge uppe på en liten kulle med utsikt över hagar, ängar och skog, men och sedan kom men'et Stora Kärleken kunde ju inte stå rakt, vackert utanpå, men inte för oss inuti. Kunde annars bra föreställa mig att sitta där vid knuten och sticka drickandes rabarbersaft och med lite muffins på fatet.

Det blev till en åktur i vackra Roslagen, såg både skogar och vatten, åkte fel och kom rätt igen, allt i allt en trevlig utflykt.

Nu packas det för fullt, börjar bli färdiga med väskorna. Barnen åker på läger i morgon bitti, ska till Gotland. De har varit där förr, vet vad som väntar, är lite knasiga nu, springer runt, pratar om förra årens läger, om kompisar som de saknar och längtar efter. Det blir inte lätt att få dem i säng i kväll!

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilket gulligt torp.
Hoppas barnen får det fint denna vecka. Vet du var de ska rida? Jag har ju ridit en del, så det kan ju vara kul och veta om de ska vara på nått ställe jag ridit på.

Losarinas mor sa...

Jo, det er et yndigt lille hus. God tur til børnene :-)

Lavendel sa...

Jeg er helt vild med de røde huse - kunne godt tænke mig at eje en selv...engang, god uge!

Jeannette Mariae sa...

Sikke et fint hus. Vi bliver også altid fristet, når vi er i Sverige. Elsker Jeres gamle byggestil...

Jeg håber, at du har fået sendt børnene godt afsted. Det er så skønt, når de har noget godt at se frem til.

Ha en dejlig dag ;-)

carina sa...

vad torpet ser charmigt ut. sånt skulle jag oxå vilja ha , men de kanske räcker med de gamla huset ( kråkslottet vi redan har