lördag 1 augusti 2009

En ny idé för ett omöjligt ställe i huset!

Varför har man omöjliga ställen i sitt hus? Vem har ritat huset en gång i tiden och glömt "hålet", som vi kaller det? Vad var det ursprungligen menad för? Många tankar har jag haft om det stället, och vad jag ska göra med det, och visst har det haft olika funktioner men aldrig särskilt länge. Det har varit TV-hörna för Stora dottern när hon var liten, det har varit en vilhörna med fåtölj, barnen har byggt kojor där, det har stått en torkställning där, när vi har haft gäster på besök, för då är gästrummet upptaget och kan inte användas till att torka tvätt och sist har det varit platsen för mindfulnessen och träningen.

Men nu verkar det skulle få en ny funktion. Inte bara som ständig förvaring för strykbrädan, som ändå aldrig används efter min utbrändthet, bara om jag syr något. Jag stryker inte längre. Det tar för mycket av min egna tid. Jag centrifugerar på låga varv och hänger upp blött, ofta på galger, så går det ändå.

Det ska bli syhörna! Eller pysselhörna, men mest en plats för symaskinen, som inte får plats i min "boudoar", eller hur det nu stavas. I boudoaren är det fullt med garn, tyg, tillbehör, nystmaskin, en gammal symaskin, garnvinda etc. Jag har bara inte plats för den nya symaskinen med broderienheten, så den står på kontoret, där datorn och skrivaren har fått maka ihop sig pga. det. Vi var inne på en bänkskiva i boudoaren tidigt i våras, men det blir otroligt trångt, är egentligen en klädkammare utan fönster, så i dag kom jag på den geniala idén att använda "hålet", stället utan funktion, till mitt projekt: syhörna.

Stora Kärleken var med på förslaget att fixa till en bänkskiva, som är lite djupare än 60cm, annars går en mega-hoopen att använda på maskinen, och en liten hylla för alla småsaker. Då kanske man även kan hålla på med lite pärlor eller något med papper eller knyppla om jag hinner. Det blir ju lättare, när man kan låta det ligga än att skulla ta bort allt, när andra behöver utrymmet.

Återkommer med mera info i ärendet!

15 kommentarer:

Pia sa...

Ska bli spännande att se hur det blir. Ha en fin kväll.

Junebacken sa...

Jag gillar verkligen hörnan som den är, den känns vilsam och fräsch och skulle väl passa ypperligt som en syhörna? Lycka till med planerandet.

Ängladoft & Dockor sa...

De kommer att passa bra som syhörna.tittar in igen,är nyfiken att se hur det kommer att bli .

Jeannette Mariae sa...

Det ser ellers ud til at være et hyggeligt 'rum'. Ideen med et syhjørne her er da fantastisk. Jeg håber, at du viser billeder, når du har indrettet det ;-)

Lavendel sa...

Det var da en rigtig god anvendelse for det umulige hjørne!! Held og lykke med det!!

Mia stickar sa...

Skulle vilja ha ett hål i mitt hus! Här står strykbrädan i rummet!

Carina sa...

Vilken jättebra idé. Jag önskar jag hade haft något hål här hemma också. Min sprillans nya symaskin har fått sin plats ovanpå svärmors gamla symaskin. En sådan där som är nedfälld i ett litet bord ni vet. Man får vara nöjd med det lilla. Ser fram emot hur det blir när du är klar.

Lona sa...

Det lyder som en rigtig god ide, jeg ville elske at have sådan et hjørne, helt for mig selv!

Wicke sa...

Lycka till! Tittar in o kollar vad det bidde av det hela.

Rosenvante sa...

Vilken bra idé. Fönster har du ju där också så du slipper förlita dig bara på lampor. Skönt att få en egen hörna så grejerna kan ligga utan att behöva plockas bort hela tiden, lättare att pyssla utan att känna stess då.

Helle : sa...

Det bliver spændende at se det færdig engang, dejligt med sådan et sted.

Birgitta sa...

Å vad lyxigt med en egen vrå! Och ett gästrum! Tänk om jag ens hade ett sovrum!

Strikkeheksen sa...

Det var da en god ide og fin udnyttelse på langt sigt :-)

Ser ud til, I havde en skøn ferie i DK. Kan godt forstå prisniveau´et er chokerende!

Boel sa...

Jag vill också ha ett hål :=). Men jag gläds åt ditt hål som syplats och med så fina tapeter så kommer det att bli jättefint tror jag. Ser fram emot att se hur det blev när ni kommit så långt.

Hoppas du får en skön vecka!
Boel

X-blog sa...

Trevligt att få såna geniala idéer och dessutom att sambon är med på noterna!
Ska bli spännande att höra fortsättningen!

Ha det gott!