söndag 9 augusti 2009

Ont överallt eller utan djungel!

Ja, så kan man tolka saker på olika vis. Men i går var Stora Kärleken och jag i trädgården, därav det kroppsligt onda, för att klippa ner. Vi kunde knappt se ut på baksidan vid terrassen, det var helt igenväxt med rosor, kaprifol, luktärt och klematis, så allt fick en tid hos frisören alias mig, och jag är inte så nådig. Man kan också säga inte så rädd att klippa. På framsiden av huset fick man både ducka och gå åt siden för stora rosor, klematis och syren.

Jag hoppas mest på en lång och varm höst, för då kan jag hinna med en andra blomning på en del växter. Vi hade berg av grenar och avklipp, men en hel del gick i kompostkvarnen, så det blev bara en finfördelad hög kvar av allt det stora, tjockare grenar lades bredvid komposten och allt det gröna kom i vår stora trädgårdskompost. Grenar kan man alltid använda till något annat senare.

Nu ser det lite bart ut, inte så bohemiskt kanske eller romantiskt. Det är klippt i raka linjer, det är tunnat ut eller helt nerklippt på vissa växter, som mina stora trädgårdsprakttry. De var minst 2,5 meter höga, men hade bara blad och blommor mellan 1,5 och 2,5 meter och var ganska pinniga nere. De är nu ca. 20 cm, så får vi se, om de tar sig till nästa år. Den stora trollhassel, som fyllde hela rabatten, där den står, är nu nere i lämpliga 1,2 m i stället för över 3 meter.

Det som var mest härligt efter att ha krattat gräsmattan, så den så ut som ett nybonad salsgolv, sopat alla stenläggningar och faktiskt dammsugit terrassen (fungerar bra med grovdammsugare när man har klippt rosor med taggar), var att få sätta sig nyduschat efter åtta på kvällen med en middag! Det var nästan tyst ute, solen hade försvunnit bakom grannens hus, så det var lite mindre varmt, och man kunde njuta efter ett hårt arbete.

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

Jag håller på med samma sak idag, är bara inne för att dricka lite, är ju så varmt. Visst är det väl en fjärilsbuske du har på bilden? Jag köpte två för några år sedan, en dog direkt men den andra lever knappt, är ca 40 cm och jag kan inte förstå vad jag gör för fel. Nu har jag sprejat med såpvatten i år också för ohyra men den växer ändå inte och blir större, jag vill ju ha den så som din är.
Nej, nu får jag gå ut och fortsätta slåss med rostaggar ody

Rosenvante sa...

Förlåt, jag glömde ju skriva att du har så fint i din trädgård. Är riktigt avis.

Losarinas mor sa...

Sikkent et arbejde , men det skønt at gøre, fordi man kan se en forskel :-)

Jette sa...

Det er så flotte blomsterbilleder du har, er ikke god til at læse det svenske, så kigger bare.

Strikkeheksen sa...

Ja som det dog vokser til på denne årstid, men det er så skønt, når det er gjort - kan godt forstå I nød middagen :-)

Flittige hender sa...

Kjempe fine bilder, så nydelig hage du har.
Ha en fin søndag :0)

Elisabeth sa...

Så fint du har i din trädgård... den andas ro. En ro som konstigt nog förmedlas genom etern ända hit! Tack snälla...

Varm kram..

Ps. Tack för stessnovellänken... jag har läst lite i den. Lite skrämmande att läsa, somligt känner man igen.