söndag 30 augusti 2009

Min bussresa!

Jag har varit på bussresa, men inte en sådan där man känner sig tvungen att köpa något utan en bussresa för att titta på kyrkomålningar av Albertus Pictor. I år är det 500 år sedan han dog, och därför arrangerades en bussresa av Sensus och Svenska Kyrkan till Odensala kyrka, Yttergran kyrka, Härkeberga kyrka och Härnevi kyrka. Vi besökte även Kaplansgården invid Härkeberga kyrka.

Det var helt underbart att få en så kunnig guidning av Charlotte Brusewitz. I hennes berättelse och guidning ingick inte enbart historia kring Albertus Pictor utan även berättelser kring det mesta, som vi åkte förbi. Vi åkte genom ett Uppland i sensommargrönt och han även se en hel del fåglar, fast vi åkte buss. Vi åkte mycket på småvägar, som jag säkert aldrig har åkt på och kanske aldrig kommer att åka på igen. Det var ren njutning och så mycket egen tid.

Så håll tillgodo med en del bilder, som är ifrån i går.

4 kommentarer:

Mia stickar sa...

Verkar ha varit en genomtrevlig resa! Har just löst ett korsord där det frågades efter ALbertus Pictor så jag log igenkännande åt namnet.

Strikkeheksen sa...

Det er altid skønt, når man har en ordentlig guide - skønne billeder, du har fået taget :-)

PS: Sikke dejligt dit "syrum" er blevet :-)

ylva sa...

Men vad kul att du varit och hälsat på i mina trakter nästan i alla fall. Vi har även här runt Uppsala kyrkor med hans målningar. Plommon ja , finns det hur mycket som helst, Jag använde mig av ICA.se sökte på plommonchutney...

Jeannette Mariae sa...

Jeg elsker rundvisninger i kirker. Denne her er da helt speciel og smuk. Jeg bliver så rørt over kirkerum.

Tak for dejlige billeder.

Knus fra engen ;-)